"Οχι" των διαιτητών στη μείωση

  1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2020 04 20 1445

  Επαφές με τους βοηθούς Καρσιώτη - Μπαλτά (όποιοι απέμειναν στο συνδικαλιστικό όργανο των διαιτητών) είχαν την Πέμπτη, Γραμμένος και Λυσσάνδρου. Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όσο και ο ομόλογος του της Σούπερ Λιγκ, ζήτησαν από τους δύο βοηθούς να βάλουν... πλάτη και να μειώσουν τις αμοιβές τους στα πλέι οφ και πλέι άουτ. Με τη σειρά τους, Καρσιώτης και Μπαλτάς έθεσαν το αίτημα σε σχετική ψηφοφορία, αλλά η συντροπτική πλειοψηφία των διαιτητών - βοηθών της Σούπερ Λιγκ 1, απάντησαν αρνητικά. Μάλιστα εστάλη και σχετική ενημέρωση η οποία διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

  Η επιστολή των ρέφερι αναφέρει:

  «Ως πολίτες σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την πανδημία, που εδώ και 4 μήνες έχει επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο, κατανοούμε τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κάθε κομμάτι του χώρου του ποδοσφαίρου (οικονομικά, οργανωτικά κ. ά.) είμαστε διαθέσιμοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε από τη δική μας μεριά. Κάνουμε πολλές προσπάθειες να είμαστε έτοιμοι σε υψηλό επίπεδο για να αντεπεξέλθουμε στις τεράστιες απαιτήσεις που θα υπάρξουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

  Συνυπολογίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε δεχτεί έμμεση μείωση των αμοιβών πληρώνοντας εξ ολοκλήρου το εργόσημο (-25%), το οποίο παρακρατείται από τις αμοιβές μας, πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές στη συνέχεια (-22%), πληρώνοντας ποσοστά στις Ενώσεις μας (-15%), η τελική αμοιβή ενός διαιτητή ανέρχεται κάτω του μισού από την αρχική αμοιβή του εξοδολογίου. Επίσης ένας διαιτητής έχει και τα πάγια έξοδα ανά μήνα (γυμναστής, φυσιοθεραπευτής, αθλητικό υλικό, εξετάσεις, διατροφή).

  Εχοντας τα παραπάνω δεδομένα, η απόφαση του σώματος των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League είναι να μην προτείνουμε και να μην αποδεχθούμε καμία μείωση των αμοιβών μας για να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα γήπεδα και να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν».

   

  facebook follow

  Πρωτοσέλιδα

  ANALYSIS

  ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

  VIDEO QUIZ

  © Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

  Created by ONEHOST