Κατακριτέος ο ρατσισμός, ο κανιβαλισμός όμως είναι χειρότερος!

  1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2020 12 10 1406

  Πολιτικές διαστάσεις πήρε το θέμα με τον Ρουμάνο διαιτητή Σεμπάστιαν Κολτέσκου και τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο Παρίσι, με τον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιέρ Γουεμπό.
  Κάπου χάθηκε το... τόπι.

  Ρατσιστική συμπεριφορά; Ατυχη στιγμή; Ο καθένας ερμηνεύει τα γεγονότα αναλόγως τα... ερεθίσματα που λαμβάνει. 

  Περισσότερο γλωσσικό ολίσθημα παρά ρατσιστική επίθεση. Κουτό, ηλίθιο, αλλά όχι ρατσιστικό. Ο Ρουμάνος ρέφερι την... πάτησε.

  Ο βοηθός προπονητή των Τούρκων κατηγόρησε τον τέταρτο ότι τον αποκάλεσε «νέγρο». Πρωτόγνωρο περιστατικό.

  Από κει και μετά χάνεται η... μετάφραση και η μπάλα. Ο 4ος μιλώντας στην ενδοεπικοινωνία και θέλοντας να προσδιορίσει στον διαιτητή, ποιος από ένα γκρουπ ατόμων που φοράνε τα ίδια χρώματα και ρούχα, αποκάλεσε τον Ντεμπά "negru".

  "Negru" στα Ρουμάνικα σημαίνει μαύρος. Αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα με το google translate. Aλλο νέγρος, άλλο μαύρος. Για τα "μαύρα διαμάντια" που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ουδείς έκανε "χρεώθηκε" ρατσιστική συμπεριφορά, χάνοντας τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

  Το λάθος του ρουμάνου ρέφερι ίσως να μην αξίζει τη διάσταση που έχει πάρει. Λάθος έκανε, αφού θα μπορούσε να βρει έναν διαφορετικό τρόπο, έναν άλλο χαρακτηρισμό για να "φωτογραφίσει" τον Ντεμπά, προκειμένου να "κιτρινιστεί" από τον Χάτσεγκαν. Αδιαπραγμάτευτο αυτό.

  Το «who is the negro;» του Γουεμπό, δεν έχει καμία σχέση και ερμηνία με το "negru" που μετέφερε μέσω ενδοεπικοινωνίας και όχι face to face (έχει κι αυτό τη σημασία του) ο Κολτσέσκου.
  Το ζήτημα θα είχε "σβήσει" ελαφρώς αν τελικά διεξαγόταν χθες το παιχνίδι. Κάτι που θα γινόταν, αφού οι δύο ομάδες είχαν αποδεχθεί να συνεχιστεί το παιχνίδι με άλλον 4ο διαιτητή.

  Κάπου εκεί, το θέμα ξέφυγε από το κοινωνικο-αθλητικό πλαίσιο. Η παρέμβαση από την Αγκυρά άλλαξε τα δεδομένα. Οι Τούρκοι έπαθαν λίγο από... αντιπρόεδρο Εδεσσαϊκου και εκεί που αρχικά ήθελαν, μετά δεν ήθελαν, ενημέρωσαν οτι δεν παίζουν και το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά.

  Μπορεί η λέξη που ξεστόμισε ο Κολτσέσκου να του στοιχίσει το σήμα και τη σφυρίχτρα του. Μπορεί το τίμημα να είναι το πιο.... ακριβό που θα κληθεί να πληρώσει ο Ρουμάνος ρέφερι. Για άλλους το λιγότερο που μπορεί να του συμβεί. Σεβαστό και αυτό.

  Κακό και κατακριτέο φαινόμενο ο ρατσισμός, ακουβέντιαστο αυτό. Αλλά ο κανιβαλισμός είναι χειρότερος.

  facebook follow

  Πρωτοσέλιδα

  ANALYSIS

  ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

  VIDEO QUIZ

  © Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

  Created by ONEHOST