Αυτά έγιναν σε Βικελίδης, Περιστέρι!

1.1.1.1.1.1.1.1.2019 09 29 1415

VAR με VAR έχει διαφορά. Έπεσε "μαύρο" στο Περιστέρι.

ΑΡΗΣ - ΑΕΛ 2-3
Εχοντας διαβάσει μόνο τα... περιεχόμενα από τον κανονισμό διαιτησίας και το πρωτόκολλο του VAR, καταλαβαίνεις εύκολα τι ακριβώς συνέβη στο Βικελίδης.

Καταρχήν, να σημειώσουμε οτι ο Σκουλάς έκανε μια εξαιρετική διαιτησία και όπου χρειάστηκε τον... συμπλήρωσε ο Φωτιάς ως video assistant referee.

Aρχικά στο 62' δεν υπάρχει παράβαση και σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι από τον Θεσσαλό. Ο αμυνόμενος πιέζει τον αντίπαλο αλλά χωρίς παράβαση. Δεν τον σπρώχνει, δεν τον κρατά, δεν του βάζει τρικλοποδιά όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Τέλος στις καθυστερήσεις, το πέναλτι που δίνεται είναι σωστό. Μαρς δεν είναι, αλλά περισσότερο είναι, παρά δεν είναι. Το χέρι του Μπούστος δεν είναι σε φυσική θέση και στοιχειοθετεί παράβαση η επαφή.

Εκεί μπαίνει το VAR και αποφεύγεται μια ενδεχόμενη αλλοίωση αποτελέσματος. Λίγο νωρίτερα υπάρχει ένα σπρώξιμο του Βέλεθ στον Μόρα που δεν αξιολόγησε ως επιθετικό φάουλ σε real time o Θεσσαλός, αλλά όπως φάνηκε και στο on field review, κατόπιν εισήγησης του Φωτιά, ο διεθνής ρέφερι το βλέπει ξανά και αναθεωρεί την αρχική του απόφαση, ακυρώνοντας το -σωστό- πέναλτι, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Επεσε "μαύρο" στο Περιστέρι. Να ξεκινήσουμε ανάποδα και από τη φάση στις καθυστερήσεις, όπου μετά από παρέμβαση του Κουμπαράκη από το VAR room, o Bρέσκας ακυρώνει τη δεύτερη κίτρινη στον Μαλή και την δίνει στον Γιοβάνοβιτς.
Απορίας άξιο γιατί σε μια τέτοια φάση που μπορεί να έχει πέντε διαφορετικές αποφάσεις, ο Θρακιώτης ρέφερι δεν έστειλε τον Βρέσκα στην οθόνη για on field review.

α)δεύτερη κίτρινη στον Μάλη και πέναλτι

β) απευθείας κόκκινη στον Μάλη (το μαρκάρισμα είναι ψηλά χωρίς πρόθεση να παίξει τη μπάλα)

γ) δεύτερη κίτρινη στον Μάλη και φάουλ εκτός περιοχής

δ) δεύτερη κίτρινη στον Γιοβάνοβιτς και φάουλ εκτός περιοχής

ε) επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη και

στ) καμία παράβαση και ελεύθερο διαιτητή

Εν κατακλείδι το 2/3 των περιπτώσεων που ελέγχει το VAR. Πέναλτι/οχι πέναλτι, Κόκκινη/όχι κόκκινη, ταυτοποίηση.

Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας Κουμπαράκη; Να εκθέσει τον ρέφερι και να εκτεθεί και ο ίδιος. Τον παίκτη του Ατρομήτου που προωθείται στην αντίπαλη περιοχή πιέζεται, όχι αντικανονικά, από δύο αντιπάλους. Μπαίνοντας στη περιοχή μπερδεύονται τα πόδια του και πέφτει. Δεν υπάρχει παράβαση, συνεπώς ούτε φάουλ ούτε και κίτρινη κάρτα.

Λάθος από τον Βρέσκα, αλλά ακόμα μεγαλύτερο λάθος από τον Κουμπαράκη, αφενός γιατί έχει όσα ριπλέι θέλει και δεν αποφασίζει σωστά και αφετέρου γιατί δεν επιτρέπει στον Βρέσκα να αξιολογήσει ο ίδιος μια πολύ δύσκολη φάση και στη τελική να χρεωθεί ο ίδιος το λάθος της όποιας απόφασης πάρει μετά το on field review.

Πολύ κακή συνεργασία. Και είναι δεδομένο οτι η συγκεκριμένη φάση θα "παίξει" σε επόμενο σεμινάριο.

Παρακάτω τώρα.

Το γκολ του Παναιτωλικου σωστά ακυρώνεται. Και εδώ λάθη από το VAR. Σωστά τον στέλνει τον ρέφερι στο on field review, αφού πρόκειται για επίδραση συμπαίκτη του σκόρερ, αλλά για ποιο λόγο να περάσουν 2 περίπου λεπτά; Θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Με δύο μέτρα και δύο σταθμά ο Κουμπαράκης. Στη παραπάνω φάση -πολύ πιο σύνθετη και δύσκολη- το πήρε πάνω του, στο γκολ του Παναιτωλικού όχι. Σωστός βάσει πρωτοκόλλου, έχει το δικαίωμα, αλλά τα... μικρά γράμματα σε κάνουν μεγαλο διαιτητή.

Αλλα δύο λεπτά τρώει και ο Βρέσκας στο on field review. To ένα πέρασε επειδή η οθόνη ήταν κλειστή!!! Απίστευτο, αλλα ελληνικό. Να σημειωθεί οτι ενημερώθηκε ο Τριτσώνης που ήταν παρατηρητής και η ΚΕΔ οφείλει να προβεί σε ανακοίνωση για να προστατεύσει τόσο το project όσο και τους ρέφερι. Την αναμένουμε. Εξάλλου κάτι παρόμοιο είχε γίνει και για το πρόβλημα που υπήρξε την πρώτη αγωνιστική στο "Καραϊσκάκης".

Διαιτητικά μιλώντας, σωστά ο ρέφερι ακυρώνει το γκολ, αφού ο παίκτης που δεν σκοράρει, κάνει ξεκάθαρη κίνηση να παίξει τη μπάλα και επηρεάζει τη φάση. Ο βοηθός Δημόπουλος (Φλώρινας) σωστά σήκωσε εξ αρχής τη σημαία του.
Λανθασμένα ωστόσο τη σήκωσε στο 2' ακυρώνοντας το γκολ του Μανούσου που ήταν κανονικά, αφήνοντας πάντως, όπως ορίζει το πρωτόκολο, να ολοκληρώσει την προσπάθεια του ο επιτειθέμενος.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST