Τι βλέπεις να σου πω τι είναι!

1.1.1.1.1.1.1.1.2019 10 23 1032

Με μια φάση ασχολείται η ποδοσφαιρική Ελλαδά από την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε. Ναι αναγνώστη. Το αν υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ.

Πες μου ποιον είδες το βράδυ της Κυριακής, να σου πω τι είναι. Μια φάση, δύο τηλεκριτικοί, δύο διαφορετικές απόψεις. Ναι οκ, δημοκρατία, αλλά η διαιτησία δεν είναι φαγητό. Δεν υπάρχει υποκειμενικό. Είναι, δεν είναι.

Ο Βαρούχας στην "Αθλητική Κυριακή" είπε οτι δεν υπάρχει παράβαση. Ο Κάκος στο "total football" το είδε... μαρς! Με τον πρώτο έχω διαφωνήσει ανοιχτά και του έχω ασκήσει κριτική ουκ ολίγες φορές. Στη παρούσα φάση θα συμφωνήσω μαζί του. Πέναλτι δεν υπάρχει. Το οτι ο Σεμέδο δεν βρίσκει μπάλα, δεν σημαίνει και παράβαση. Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν βρίσκει τον αντίπαλο του. Ο επιτειθέμενος έχει ξεκινήσει να πέφτει πριν την επαφή. Φαίνεται ξεκάθαρα.

Nαι μεν ο αμυνόμενος πέφτει (τάκλιν) για τον παίκτη, ΟΧΙ ΓΙΑ τη μπάλα, αλλά δεν τον βρίσκει. Από την άλλη ο κανονισμός είναι σαφής… κάνει τάκλιν (και προφανώς ΔΕΝ τον βρίσκει, άλλως δεν μπορεί να είναι παράβαση), όπως με σαφήνεια αναφέρει στις δύο άλλες περιπτώσεις- λακτίζει ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να λακτίσει & χτυπά ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να χτυπήσει, δεν λέει π.χ. κάνει τάκλιν για να τον βρει ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ με το τάκλιν αλλά δεν τον βρίσκει, επομένως εδώ έχουμε τάκλιν που ΔΕΝ τον βρίσκει, άρα όχι παράβαση.

Ισως η πιο δύσκολη φάση, όσον αφορά σε μαρκάρισμα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Παπαδόπουλος δεν καταλόγισε παράβαση. Ο Κουμπαράκης τσέκαρε τη φάση στο VAR, κάνοντας support. Οι διαιτητές ήταν σωστοί. Σωστούς τους βρήκε και ο παρατηρητής. Στη συγκεκριμένη φάση. Λάθη έγιναν όμως στο "Καραϊσκάκης"...

Ο Μακεδόνας ρέφερι έκανε πιο σοβαρά λάθη στο Φάληρο. Στο 3' υπάρχει πέναλτι του Νάστου στον Σεμέδο. Ο Νάστος αρχίζει να κρατά τον Σεμέδο από τη στιγμή που ξεκινάνε και οι δύο την προσπάθεια να διεκδικήσουν τη μπάλα. Αντικανονικός τρόπος μαρκαρίσματος. Ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να διεκδικήσει σωστά τη μπάλα. Τηλεοπτική αντικανονική ενέργεια, όμως αντικανονική.

Στο 33' το μαρκάρισμα του Κοροβέση στον Ποντένσε είναι... κατακόκκινη. Ο Παπαδόπουλος βλέπει το μαρκάρισμα με το προτεταμένο (και όχι παρατεταμένο) πόδι και τις τάπες στον Ποντένσε αλλά κάνει... έκπτωση και βγάζει κίτρινη. Ο Κουμπαράκης ως var όφειλε να τον στείλει με τον... τρόπο του, να δει ξανά το μαρκάρισμα.

Σωστά ακυρώθηκε το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός. Υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης που έχασε ο βοηθός, επειδή κοιτούσε τη μπάλα.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST