Το... χάλι της Γραβιάς!

1.1.1.1.1.1.1.1.2019 08 25 2132

Πρώτο χρονικά ματς με VAR στην Ελλάδα στη Λαμία. Ο διεθνής Σκουλάς εκανε λάθη. Κραυγαλέα. Και στο βαν μια από τα ίδια. Το πέναλτι που έχασε στο χέρι του Πλιάτσικα, δίνοντας αρχικά κόρνερ, ήταν παράβαση και τον... έσωσε το VAR.

Πέναλτι όμως ήταν και το χέρι του Βύντρα, νωρίτερα (20'). Η κίνηση του χεριού, του αμυνόμενου, δείχνει μια σαφή διάθεση για τη μπάλα. Η όλη κινησιολογία του, σε σχέση με τη κίνηση του χεριού είναι διαφορετική. Τρέχει και το χέρι του «φεύγει» από το σώμα του με κατεύθυνση προς τη μπάλα. Πέναλτι. Κίτρινη δεν παίρνει επειδή ο αμυντικός προσπάθησε ν’ ανακόψει υποσχόμενη επίθεση. Την παράβαση δεν την είδε ο Σκουλάς, την έχασαν και στο βαν Koμίνης και Μπαλτάς.

Διπλό λάθος, αφού στη συνέχεια της φάσης η Λαμία ανοίγει το σκορ. Αν γινόταν χρήση VAR και καταλογιζόταν το πέναλτι, η φάση θα γύριζε πίσω και το γκολ των Φθιωτών δεν θα μετρούσε. Δύο σε ένα δηλαδή.

Χρήση VAR έγινε και για το μαρκάρισμα με τις τάπες του Μακέντα. Μαρκάρισμα που κοκκινίζει αφού ο παίκτης του Παναθηναϊκού πάει στο γόνατο με τη μπάλα να μην βρίσκεται στο "κάδρο".

Ισως ο ρέφερι, κάνοντας review στη φάση να έκρινε οτι το μαρκάρισμα ήταν μέτριας έντασης. Το μαρκάρισμα ήταν ξεκάθαρα ριψοκίνδυνο ακουμπώντας τα όρια του βάναυσου και επικίνδυνου για τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου.

Tέλος, όσον αφορά τη βαθμολογία, το var δεν γλιτώνει τον Σκουλά. Ο Θεσσαλός θα παραπεμφθεί τουλάχιστον για ένα σημαντικό λάθος, για το κόρνερ που καταλόγισε αρχικά στο χέρι του Πλιάτσικα.

Εφόσον ο παρατηρητής Tικόζογλου (Μακεδονίας) δει πέναλτι και στο χέρι του Βύντρα, παρεπέμπεται και ο (επίσης διεθνής) Κομίνης ως var. Αν και ο Θεσπρωτός τα δύο τελευταία χρόνια δείχνει... εφτάψυχος!

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST