Xωρίς copy-paste: Οι... 13 νεοι κανονισμοί!

1.1.1.1.1.1.1.2019 05 16 1948

Απο χθες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καποιοι διαφοροποιημένοι κανονισμοί ποδοσφαίρου που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Eνας λάθος, όλοι λάθος.

Το γνωστό c(i)opy - paste. 

Το σωστότερο ως τίτλος θα ήταν το "αυτοί ΔΕΝ είναι οι νέοι κανονισμοί". Τουλάχιστον για κάποια από τα 12 σημεία που διαφοροποιήθηκαν.

Το piazzasports προτιμάει να ενημερώνει έγκυρα και όχι έγκαιρα κάποιες φορές, αλλά έχοντας το σωστό ρεπορτάζ.

Παρουσιάζει τις 13 (και όχι 12) αλλαγές που ισχύσουν στο ποδόσφαιρο.  

1.Ο αμυντικός μπορεί να παραμείνει στη μεγάλη περιοχή για να δεχθεί τη μπάλα από τον τερματοφύλακα. Όταν όμως αγγίξει την μπάλα ο τερματοφύλακας για να κάνει πάσα, ο επιθετικός μπορεί να μπει μέσα.

2. Ο τακτικός, που αντικαθίσταται, ΠΡΕΠΕΙ να φύγει από το πλησιέστερο σημείο των ορίων του αγωνιστικού χώρου (την πλάγια ή τη γραμμή τέρματος). Δεν τον διατάζει ο διαιτητής, ούτε του υποδεικνύει, όμως ο διαιτητής παρεμβαίνει όταν ο τακτικός δεν εφαρμόζει τη νέα αυτή διάταξη. Το μόνο που μπορεί να πράξει ο διαιτητής είναι να του υποδείξει- επιτρέψει, και μόνον εφόσον υπάρχουν σοβαροί λόγοι π.χ. τραυματισμού, να ΜΗΝ εφαρμόσει ο παίκτης τη διάταξη αυτή και να μην βγει υποχρεωτικά από το κοντινότερο σημείο. Άλλο πράγμα είναι το «ΠΡΕΠΕΙ» κι άλλο το να «ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ». Δεν εναπόκειται στη διαταγή του διαιτητή η αποχώρηση από το κοντινότερο, αλλά από την υποχρέωση του ίδιου του παίκτη.

3. Θα υπάρχει κίτρινη κάρτα για τους προπονητές. Μέχρι τώρα εκείνοι που διαμαρτύρονταν αποβάλλονταν. Τώρα θα υπάρχει μια προειδοποίηση. Με περισσότερες κίτρινες κάρτες θα υπάρξει αποκλεισμός μίας αγωνιστικής, όπως συμβαίνει με τους παίκτες.

4. Οι παίκτες της επιτιθέμενης ομάδας πρέπει να παραμείνουν ένα μέτρο από το «τείχος», ΕΦΟΣΟΝ το «τείχος» αποτελείται από τρεις και άνω παίκτες. Αν είναι δύο και λιγότεροι, τότε η απόσταση του ενός μέτρου ΔΕΝ ισχύει. Επίσης αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις του «τείχους», σε όλο τον αγωνιστικό χώρο, κι όχι μόνον γι αυτές στην αντίπαλη περιοχή.

5. Είναι δύσκολο για έναν τερματοφύλακα να παραμείνει ακίνητος στη γραμμή τέρματος τη στιγμή του πέναλτι. Με τους νέους κανόνες ο τερματοφύλακας θα έχει τώρα την ευκαιρία να έχει ένα πόδι πάνω στην γραμμή. Εάν αυτό συμβαίνει και με τα δύο πόδια, το VAR μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει επανάληψη.

6. Δεν θα υπάρχει πλέον ελεύθερο για δύο. Ο διαιτητής θα δίνει την μπάλα υπέρ αυτών που εκτιμά πως πρέπει να την έχουν και ο αντίπαλος θα πρέπει να μείνει στα 4 μέτρα.

7. Αν άγγιγμα του διαιτητή στη μπάλα προκαλέσει ασίστ ή γκολ υπέρ της άλλης ομάδας, το παιχνίδι σταματά και η μπάλα δίνεται υπέρ της ομάδας που βρισκόταν στην επίθεση (στην περιοχή, η μπάλα πάντα στην εστία).

8. Αν η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα μετά από «χέρι», με εκούσια ή ακούσια επαφή, δεν πρόκειται να κατακυρωθεί γκολ. Ο τερματοφύλακας που πετά τη μπάλα με τα χέρια του, από την δικιά του περιοχή πέναλτι, κατευθείαν στο αντίπαλο τέρμα, γκολ ΔΕΝ σημειώνεται, σε αντίθεση με το ότι μέχρι σήμερα ίσχυε το αντίθετο

9. Το φάουλ με το χέρι: 1) Ηθελημένα. 2) αφύσικη θέση, έστω και ακούσια, όταν ευθυγραμμίζεται με τους ώμους, ή πάνω από τους ώμους σας ή μακριά από το σώμα. Εξαίρεση: αν κάποιος χτυπήσει το χέρι κλοτσώντας την μπάλα βρίσκοντας στον εαυτό του, δεν είναι φάουλ.

10. Όταν ένας παίκτης αγγίζει τη μπάλα με το χέρι ή το μπράτσο: 1) εάν αγγίξει την μπάλα με το χέρι που χρησιμοποιείται σε στήριξη, και αυτό εφάπτεται με το σώμα, δεν είναι φάουλ. 2) Αν είναι μακριά από το σώμα είναι φάουλ.

11. Μια ομάδα που κερδίζει ένα φάουλ (το οποίο είναι «κίτρινη» ή «κόκκινη» για τον αντίπαλο) μπορεί να εκτελεστεί αμέσως αποκτώντας ένα πλεονέκτημα αιφνιδιασμού. Ο διαιτητής θα δείξει την κάρτα μόνο στο τέλος της ενέργειας.

12. Εάν ο τερματοφύλακας, παίζοντας την μπάλα με τα πόδια του σε ένα πίσω γύρισμα, τη χάσει, μπορεί να ανακτήσει την κατοχή, χωρίς να είναι έμμεση τιμωρία.

13. Μέχρι πρότινος όταν ένας παίκτης τραυματισθεί από μαρκάρισμα αντιπάλου, για το οποίο ο αντίπαλος δεν παίρνει κάρτα κίτρινη ή κόκκινη, ο τραυματίας πρέπει να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, εφόσον μπει το ιατρικό τιμ και να εισέλθει μόλις η μπάλα ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αν αυτό σημειωθεί μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τότε ο τραυματίας δεν έχει δικαίωμα να εκτελέσει το πέναλτι. Αυτό καταργείται με νέα διάταξη που εξαιρεί την περίπτωση αυτή. Ο τραυματίας παραμένει οπότε κι έχει το δικαίωμα να εκτελέσει το πέναλτι.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST