Η δοκιμή του Goal Line Technology στο ΟΑΚΑ για τον τελικό (vid)

1.1.1.1.1.2019 05 10 2359

Εκτός του VAR στον Σαββατιάτικο τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα δούμε για πρώτη φορά και το Goal Line Technology.

Δηλαδή το ειδικό «σήµα» προς τον διαιτητή µέσω προσαρµοσµένου ρολογιού που φορά για το αν η µπάλα πέρασε ή όχι τη γραµµή του τέρµατος.

Ενα νέο εργαλείο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που εφαρμόζεται σε μεγάλα πρωταθλήματα και διοργανώσεις εδώ και περίπου 5 χρόνια. Ετσι, έρχεται και τώρα στην Ελλάδα μαζί με το VAR για να μην υπάρχουν αδικίες και… φωνές.

Μάλιστα για την χρήση του Goal Line Technology έκανε αναφορά και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέροντας «Ορόσημο στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής διαιτησίας αποτελεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος 2019.

Μετά από έγκριση της F.I.F.A. και της I.F.A.B., στον αυριανό τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υπηρεσία Video Assistant Referee, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όλες οι τεχνικές δοκιμές και οι τεχνολογικές προσαρμογές των παρόχων με το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας».

Μάλιστα, οι δοκιμές έγιναν σήμερα το μεσημέρι στο Ολυμπιακό Στάδιο με τους διαιτητές του αυριανού τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και όλους τους αρμοδίους.

 

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST