Η αρχή είναι το ήμισι του παντός! (vid)

1.1.1.1.1.1.2019 05 13 1424

Το αναφέρουμε καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους. Το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ στο 55' δεν υπάρχει. Καμιά πρόθεση από τον αμυνόμενο. Η μπάλα έρχεται από μικρή απόσταση και η επαφή της μπάλας με το χέρι είναι ξαφνική και απρόσμενη.

Το λάθος που έγινε από την Γερμανική διαιτητική ομάδα, έλαβε χώρα στο 75'. Οταν ο βοηθός καταλογίσε οφσάιντ τον Λιβάια, αλλά η μπάλα πάει από αντίπαλο (Σακχοφ).

Στη συνέχεια της φάσης υπάρχει ένα μαρκάρισμα εντός περιοχής παίκτη του ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (δεν φάινεται να υπάρχει παράβαση).

Με το VAR στη διάθεση τους και ενώ φαίνεται διαιτητής και βοηθός να μιλάνε στην ενδοεπικοινωνία για την συγκεκριμενη φάση, όφειλαν να το διαχειριστούν αλλιώς.

Σε περίπτωση που υπήρχε πέναλτι, με το (λανθασμένο) οφσάιντ να προηγείται, η παράβαση θα χανόταν. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει το μαξιλαράκι του "delay", προκειμένου να μην αλλάξει η φάση και ο ρέφερι να κάνει χρήση του video assistant referee, εφόσον δεν είναι 100% σίγουρος για την απόφαση που πάρθηκε.

Διαιτητής και βοηθός έκαναν λάθος. Χωρίς καμία ουσία, όσον αφορά το παιχνίδι, αλλά για διδακτικούς λόγους, αφού το VAR τώρα ξεκινάει να μπαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, κρίνεται επιτακτικό να διδαχθεί στους Ελληνες διαιτητές.

Δείτε το βίντεο:

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST