Καταγγελία στη FIFA για Περέιρα!

1.1.1.1.1.1.1.2019 03 29 2215

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα απάντησε σήμερα στην χθεσινή επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο… κρύφτηκε για όσα έγιναν στον τελικό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ έδωσε την δική του εκδοχή για τις αποφάσεις του να αλλάξει τη διαιτητική σύνθεση του τελικού, δίχως όμως να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Σε όσα ισχυρίστηκε ο Περέιρα:

1) Επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν στα δημοσιεύματα και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ στη διαιτητική ομάδα του τελικού λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

2) Επί της ουσίας δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο διαιτητή που είχε οριστεί.

3) Αναφέρει απλώς ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR.

4) Επίσης, δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη τριγωνική αλλαγή στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας. Και αόριστα μιλάει για τα… διεθνή στάνταρντ που βεβαίως δεν υπάρχουν πουθενά.

5) Τέλος, ο Περέιρα απαντά γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτές τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση, δεν απαντά ποιον ενημέρωσε για τις αποφάσεις του, εκτός του ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ενημερώσει την ΕΠΟ για την πλήρη απογοήτευσή της για την «απάντηση» του Βίτορ Μέλο Περέιρα. Αλλά και για τη γενικότερη στάση του και για το γεγονός ότι περίμενε κάτι πολύ πιο σαφές σε άμεση συσχέτιση με τους διεθνείς κανονισμούς για όλα όσα έγιναν στον τελικό.

Παράλληλα, η Ενωση ενημέρωσε επίσης ότι η απάντησή του Πορτογάλου στη χθεσινή επιστολή δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή πλην του να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον του. Πλέον, από εδώ και πέρα η ΑΕΚ ετοιμάζει το κείμενο της καταγγελίας, θα αποφασίσει για όλες τις νόμιμες εναντίον του Περέιρα ενέργειες και συνεχίζει μέχρι τέλους.

Πιθανότατα η καταγγελία εναντίον του Πορτογάλου θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA κάτι που εξετάζει το νομικό επιτελείο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST