Τροποποιήσεις κανονισμών που θα ισχύσουν από 1η Ιουνίου

1.1.1.1.1.1.2019 03 02 2043

Σε έξι τροποποιήσεις κανονισμών που θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου προχώρησε το IFAB στο 133o συνέδριο που έλαβε χώρα στη Σκωτία.

1. Ένα γκολ που σημειώνεται από χέρι, ακόμα κι αν αυτό είναι ακούσιο, ή ένας παίκτης που σκοράρει η δημιουργεί μια ευκαιρία για γκολ, έχοντας κερδίσει κατοχή / κοντρόλ με το χέρι -ακόμα κι αν αυτό είναι ακούσιο- θα σφυρίζεται πλέον ως παράβαση.

2. Οι παίκτες της  ομάδας που εκτελεί φάουλ, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το ανθρώπινο τείχος, προκειμένου να αποφευχθούν οι αψιμαχίες στο τείχος και να επιταχυνθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού, αλλά και να μην αποσπάται η προσοχή του διαιτητή.

3. Ο παίκτης που αντικαθίσταται μπορεί να φεύγει από το γήπεδο από την κοντινότερη γραμμή και όχι απαραίτητα από το κέντρο του γηπέδου.

4. Στα ελεύθερα από τέρματος λακτίσματα δεν θα χρειάζεται η μπάλα να βγει από την μεγάλη περιοχή, για να έρθει σε επαφή με δεύτερο παίκτη.

5. Αν η μπάλα την ώρα που παίζεται το παιχνίδι, χτυπήσει στον διαιτητή, τότε το παιχνίδι θα διακόπτεται και θα δίνεται ελεύθερο.

6. Στις εκτελέσεις πέναλτι θα επιτρέπεται στον τερματοφύλακα να έχει το ένα του πόδι εκτός γραμμής τέρματος, δίχως να δίνεται επανάληψη.

Όλοι αυτοί οι κανονισμοί  επικυρώθηκαν επίσημα από την ΦΙΦΑ και θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST