EΠΟ και Πολιτεία δηλώνουν οτι θα αρθεί η αποχή!

1.1.1.1.1.2019 01 04 1339

Η συνάντηση διαιτητών με ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Πολιτεία και Αστυνομία ολοκληρώθηκε και πλεον οι ρέφερι θα ψηφίσουν αν θα συνεχιστεί ή όχι η αποχή τους. Από πλευράς ΕΠΟ και Πολιτείας, υπάρχει η πεποίθηση οτι οι διαιτητές θα σφυριξουν κανονικά για το κύπελλο μεσοβδόμαδα και το πρωτάθλημα την μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Διαίσθηση ή κάτι ξέρουν, θα φανεί άμεσα.

Αυτά δήλωσαν Γραμμένος, Βασιλειάδης, Περέιρα και Φούσεκ μετά το πέρας της συνάντησης:

Βασιλειάδης: «Έγινε μια συζήτηση γενικότερου περιεχομένου, πέρα από την επίθεση Τζήλου. Οι διαιτητές θα συσκεφθούν και θα πουν τις αποφάσεις.. Δόθηκαν κάποιες αποσαφηνίσεις για το τι έχει ο καθένας και τι μπορεί να κάνει. Έχω την αισχύνη, επειδή υπήρξε καλό κλήμα, λύθηκαν και κάποιες παρεξηγήσεις, νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο και όλοι μας διατρανώσαμε την εμπιστοσύνη μας στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας».

Το πιο σημαντικό είναι οι δηλώσεις και πως αντιμετωπίζονται. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Αυτό που ζήτησαν είναι να πέσουν οι τόνοι. Υπάρχει ένα θέμα με τον Τύπο. Ο,τι καταλήγει στα γραφεία μου δεν τα δημοσιοποιούμε, δεν έχει νόημα. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη. Είμαστε ως πολιτεία έτοιμοι να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θετικοί σε οτιδήποτε προς το θετικό. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα για να κατακτήσουμε την κανονικότητα»

Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο ξυλοδαρμός του Τζήλου. Έχουμε φαινόμενα Ασβεστά. Πρέπει να βρεθούν στο ακροατήριο κάποιοι ένοχοι. Έχω την αίσθηση, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να δείξουμε σε όλους ότι σ' αυτήν την χώρα υπάρχουν κανόνες και δεν θα γίνουμε Κολομβία».

Γραμμένος:«Συμμερίζομαι την άποψη του υπουργού ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανακαλύψαμε την Αμερική. Ζητούμενο είναι να δούμε το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Μέσα σ' αυτό το τοξικό περιβάλλον δεν μπορεί να έχει όφελος κ ο επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει σ' αυτό. Παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία στέλνει τα πάντα στα πειθαρχικά όργανα. Όπου έγινε αυτό τα πρόστιμα επιβλήθηκαν κατά τον τρόπο που πρέπει.

Ο διαιτητές ήταν παραπληροφορημένοι. Τους είπαμε ότι δεν είναι σωστό να παρά πληροφορούνται από τρίτους. Συζητήσαμε και με την Αστυνομία και τους είπαμε ότι για κάθε συμβάν με κάθε παράγοντα θα εξετάζεται με την αυξητική βία. Οι υποθέσεις αυτές πάνε στην αθλητική βία. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα της διαιτησίας, των δηλώσεων των παραγόντων. Πρέπει να ομολογήσουμε, γίνεται το πανηγύρι του τέλος που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι έχουμε ένα πιο υγιές πλαίσιο διαιτησίας. Από την πλευρά μου εξηγήθηκε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει κάτι. Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι από τις επαγγελματικές ομάδες. Θα σας πει ο πρόεδρος κάποιες εγγυήσεις που πήρε. Αν δεν σταματήσει το πανηγύρι του τρελού και κάθε Κυριακή να κάνουμε δικαστήρια δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και εφόσον η λίγκα κάνει αυτά που πρέπει θα έχουμε πρωτάθλημα. Ο υποθέσεις αυτές πάνε σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο και όχι σε ένα αστυνομικό τμήμα. Ο διαιτητές πρέπει να καταγράφουν τα πάντα. Να μην φοβούνται τίποτα και να πάρουν το δρόμο τους τα πράγματα στα πειθαρχικά όργανα. Οι διαιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν στα γήπεδα με φόβο. Πρέπει οι διαιτητές να είναι συνεπείς και να καταγράφουν τα πάντα. Ζήτησα από τον κύριο Μπαταγιάννη να καταγράφει το τοξικό περιβάλλον. Σ αυτήν τη συζήτηση θα είμαι παρών. Και το 4ον, ζήτησα από την Αστυνομία μια άτυπη επιτροπή, ανάμεσα με εμένα και τον κύριο Βασιλειάδη ώστε να λειτουργούμε πιο ευέλικτα στο πλαίσιο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας όπως είναι λογικό ήταν επιφυλακτικός. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και να μην υπάρχουν φαινόμενα αποχών. Συμμερίζομαι τη συναισθηματική φόρτιση των διαιτητών και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα λειτουργήσει.

Εικάζω ότι ο ο διαιτητές κατάλαβαν ότι πολιτεία και ομοσπονδία είναι στο πλευρό τους κι η επόμενη μέρα θα τους βρει στο γήπεδο.

Υπάρχει εσωτερικό τμήμα στην ομοσπονδία που συλλέγει τα πάντα και προωθούνται στα πειθαρχικά τμήματα. Αυτό γίνεται κάθε Τρίτη. Ολοκληρώνεται η αγωνιστική όλων την πρωταθλημάτων και κάθε Τρίτη προωθούνται στα πειθαρχικά τμήματα. Μη σας φαντάζει αυτό ως κάτι εξεζητημένο. Το γραφείο τύπου συμμετέχει και τα πάντα και πηγαίνουν στα πειθαρχικά τμήματα Οι διαιτητές ζήτησαν να σταματήσει αυτό το μπουλινγκ που δέχονται. Και μένα με ενοχλεί αυτό, είναι λογικό να ενοχλεί τους πάντες. Η αίσθηση μου είναι ότι 12-14/1 θα έχουμε Πρωτάθλημα θα σας το πω χωρίς περιστροφές».

Περέιρα:«Υπάρχουν ιδέες, κανονισμοί, όργανα. Αυτά οφείλονται σε κοινωνικούς κύκλους που μπορούν να αντιμετωπισθούν. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι διαιτητές είναι καλοί, επαρκείς, αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Γίνονται λάθη, η ΚΕΔ είναι εδώ για την τεχνική κατάρτιση. Δεν μπορούν να αποδίδουν όταν την ώρα που παίζουν σκέφτονται το παιδί και τη γυναίκα τους. Εμείς ζούμε μπούλινγκ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα ματς. Οι διαιτητές πέρασαν τα Χριστούγεννα με έναν συνάδελφο τους που έχει μελανιές στο πρόσωπο και στο γόνατο».

Φούσεκ:«Η βία αποτελεί κορυφαίο θέμα. Πρέπει να καταπολεμηθεί απ όλους. Υπάρχει μηδενική ανοχή σε δηλώσεις κι οι δικαστές πρέπει να είναι αυστηροί».

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST