Ζητάει εξηγήσεις για την απόλυση Τσαχειλίδη η επιτροπή παρακολούθησης

1.1.1.1.1.2018 11 28 1705

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση (που έσταλη στα ΜΜΕ και δεν βγήκε μέσω της ΕΠΟ) της Επιτροπής Παρακολούθησης, που εξέφρασε τον προβληματισμό της για την απόλυση του Γιάννη Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ, χαρακτηρίζοντας την "βήμα πίσω για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της διαιτησίας". 

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA μέσω αυτής της ανακοίνωσης θα ήθελε να εκφράσει την ανησυχία της με σεβασμό στην πρόσφατη εκτελεστική επιτροπή και την απόφαση να απολυθεί το μέλος της Επιτροπής Κεντρικής Διαιτησίας, κ.Γιάννης Τσαχειλίδης. Θα ήθελε επίσης να διευκρινίσει ότι η Επιτροπή κι ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ (σ.σ. Πετρ Φούσεκ), δεν συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης που οδήγησε στην απόλυση.

Στην αρμοδιότητά της, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει την υποχρέωση να μεριμνά ώστε η ΚΕΔ να παραμένει ανεξάρτητη από οποιαδήποτε σύγκρουση. Ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς τα πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα ζητήσει άμεσα από την ΕΠΟ λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους και τις διαδικασίες της προαναφερόμενης απόλυσης. Στη συνέχεια η επιτροπή παρακολούθησης θα υποβάλλει λεπτομερή έκθεση στη FIFA και την UEFA».

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST