Ουδείς προφήτης εν τω τόπω αυτού!

rsz vasaras

Στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε... ανεπιθύμητος και απομακρύνθηκε μετά από απαίτηση της ΕΠΟ και του μέχρι πρότινος προέδρου της, Γιώργου Σαρρη.

Οι ικανότητες, οι γνώσεις του και τα πολλά... κιλά εμπειρίας σε θέματα διαιτησίας όμως είναι τέτοια που στη γείτονα Ρουμανία και μέσα σε μόλις 6 μήνες έχει καταφέρει να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του και την σφραγίδα του στην πρόοδο των διαιτητών της χώρας, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Ο λόγος για τον Κύρο Βασάρα. Τον μοναδικό Έλληνα που σφύριξε έως τώρα σε Μουντιάλ, ο οποίος από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού είναι το "αφεντικό" της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας και μέλος του 15μελούς Δ.Σ. της ομοσπονδίας έχοντας μάλιστα και δικαίωμα ψήφου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέχρι και σήμερα έχει κάνει 61 ορισμούς διεθνών διαιτητών, έχει καταφέρει να μην έχει η Ρουμανία κανένα διαιτητή στη 3η κατηγορία παρά μόνο στην 2η (4) και 1η (3) σύνολο επτά διαιτητές!

Η μεγαλύτερη σε ηλικία διαιτητές (μόλις τρεις) ήταν οι...δικοί του Balaj (43), Tudor (43) και ο Σουηδός Johannesson (43).

Mέσα σε αυτούς τους έξι μήνες έχει καταφέρει όλοι οι διεθνείς του να σφυρίζουν σε πρωταθλήματα και φιλικούς αγώνες αρκετών χώρων, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας.

Είχε δικό του διεθνή στον ημιτελικό U-19 φέτος στην Ουγγαρία ( Kovacs) και υποψήφιο για το επόμενο Μουντιάλ (Hategan) .

Αυτά βλέπουμε και μας πιάνει η μελαγχολία, Χριστουγεννιάτικα. Από τη μια η Κύρου... αναβάθμισης της ρουμάνικης διαιτησίας, μέσα σε ένα 6μηνο και από την άλλη η Μπριάκου... διάλυσης της ελληνικής σε μια ολόκληρη 4ετία!


Καμία βελτίωση της ελληνικής διαιτησίας, της οποίας έχει αναλάβει την εκπαίδευση της, κανένας διαιτητής στην ελίτ κατηγορία της FIFA, γερασμένος πίνακας διεθνών που σφυρίζουν... άγονη γραμμή, παρατηρητές-εργαλεία που βαθμολογούν κατόπιν της τηλεφωνικής βοήθειας και...προαγωγές με κριτήριο την εντοπιότητα!

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST