Η αυστηροποίηση των ποινών για συμπεριφορές, η αλλαγή στο χέρι - πέναλτι και οι επιπλέον καθυστερήσεις

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.entasi aris paok

Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΠΟ ανάρτησε ένα βίντεο αναφορικά με τις αλλαγές των κανονισμών. Την αυστηροποίηση των ποινών για διαμαρτυρίες, το «θέατρο», την αλλαγή στο χέρι - πενάλτι όσον αφορά στον πειθαρχικό, αλλά και τις (επιπλέον) καθυστερήσεις.

Ηδη τα όσα υπάρχουν στο βίντεο, διδάχθηκαν από την ΚΕΔ στο πρόσφατο σεμινάριο στην Ξάνθη.

1. Μη αποδεκτή συμπεριφορά στις τεχνικές περιοχές: Κόκκινη κάρτα. Όλα τα πρόσωπα στις τεχνικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των παικτών ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο.

2. Προσπάθεια παραπλάνησης του διαιτητή με ξεκάθαρη ενέργεια «προσποίηση-θέατρο» (εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι): Έμμεσο λάκτισμα + κίτρινη κάρτα.

3. Mobbing (Περικύκλωση του διαιτητή για διαμαρτυρία): Κίτρινη κάρτα. Παίκτες που τρέχουν από απόσταση και περικυκλώνουν τον διαιτητή ή οποιοσδήποτε αξιωματούχος αγώνα για να διαμαρτυρηθούν, θα τιμωρούνται για την διαφωνία.

4. Παίξιμο της μπάλας με το χέρι.Για τέτοιου είδους αδικήματα (εντός της περιοχής πέναλτι) όταν υπάρχει «σουτ προς την εστία», η νέα απόφαση είναι Μόνο πέναλτι.
5. Παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Αυτή η ξεκάθαρη παράβαση είναι μια σκόπιμη ενέργεια για να «Σταματήσει μια υποσχόμενη επίθεση» (δεν είναι «σουτ στο τέρμα»). Άμεσο λάκτισμα + κίτρινη κάρτα.

6. Αναπλήρωση χαμένου χρόνου - «Πρόσθετος χρόνος». Μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση-επαγρύπνηση σε περιπτώσεις τακτικών καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια: Πανηγυρισμών, Ελεύθερων λακτισμάτων, από τέρματος λακτίσματα, επαναφορά της μπάλας από τα πλάγια, Αντικαταστάσεων και πέναλτι.Ένας ακριβέστερος υπολογισμός του επιπλέον χρόνου θα εφαρμοστεί.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΚΕΔ «Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ενεργών διαιτητών σε όλη την Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά. Συνολικά υπάρχει έλλειμμα περίπου 50.000 διαιτητών.
H εικόνα του παιχνιδιού απειλείται από τη συμπεριφορά των παικτών, των προπονητών, των διαχειριστών και των θεατών. Η UEFA μαζί με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μια εκστρατεία για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι και να προστατεύσουν την εικόνα του ποδοσφαίρου.

Οι ακόλουθες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας υπογραμμίζουν τις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν την επόμενη σεζόν».

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST