Ντ(σ)αμπάνοβιτς – Κάτι τέτοιοι πρέπει να πληρώνουν για να σφυρίζουν στην Ελλάδα!

 1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.dabanovic

Ευθυτενής, γυμνασμένος, ταχύτατος, αλλά δεν κάνει το παλικάρι ο Νταμπάνοβιτς! To «χοντρό» λάθος στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός!

Διαιτησία: Αυτός ο Ντ(σ)αμπάνοβιτς πρέπει να βάζει και από τσέπη του για να έρθει να διευθύνει παιχνίδια στην Ελλάδα. Δεν μιλάμε, δεν μιλάμε, αλλά α!

Οk, στο OPAP Arena βγήκε η… μεζούρα και «έγραψε» τρία, 0 Ολυμπιακός έχασε εμφατικά, αλλά έτερον εκάτερον!

Ο Μαυροβούνιος που ντύθηκε διαιτητής για τις ανάγκες της αναμέτρησης, δεν ρε παιδί μου.

Γυμνασμένος είναι, γρήγορος είναι, «στεγνός», αλλά «γαρίδα». Κρατάς το σώμα και πετάς το κεφάλι!

Γιατί τέτοιο κράξιμο; Αμέσως.

Καταρχήν, θα ασχοληθούμε μόνο με τα «χοντρά».

1. Στο 90′ ο Βαλμπουενά μπαίνει χωρίς άδεια στον αγωνιστικό χώρο και μαρκάρει τον Άμραμπατ. Η φάση παίζει και στη συνέχεια ο Ρέαμπτσιουκ στερεί με αντικανονικό τρόπο, προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στην ΑΕΚ με το μαρκάρισμα στον Πινέδα.

Κάπου ανάμεσα στη «μπούκα» του Βαλμπουενά και στην κόκκινη του Ρέαμπτσιουκ, ο Νταμπάνοβιτς σφυρίζει (!). Ναι, αυτό το πράμα! Σφυρίζει γιατί… θυμήθηκε οτι ο Γάλλος επέστρεψε στο χορτάρι χωρίς την άδεια του.

Τι λέει ο κανονισμός;

Αν ένας παίκτης , που χρειάζεται την άδεια του διαιτητή για να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, επιστρέφει χωρίς την άδεια του διαιτητή, ο διαιτητής πρέπει:

• να σταματήσει το παιχνίδι (όχι αμέσως, αν ο παίκτης δεν επηρεάζει το παιχνίδι ή έναν αξιωματούχο αγώνα ή αν μπορεί να εφαρμοστεί το πλεονέκτημα).

Ο Μαυροβούνιος λοιπόν δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω. Δεν σταμάτησε άμεσα το παιχνίδι όταν ο Βαλμπουενά επηρέασε το παιχνίδι, ούτε εφάρμοσε το πλεονέκτημα!

Το σωστό ήταν να αφήσει τη φάση, εφόσον υπήρχε πλεονέκτημα και εν συνεχεία να κιτρινίσει τον Βαλμπουενά και να αποβάλλει τον Ρέαμπτσιουκ. Όσα έκανε ο ρέφερι δεν υπάρχουν σε κανέναν κανονισμό!

2. Έχει δώσει πέντε λεπτά καθυστέρηση. Η παραπάνω φάση προκάλεσε ένταση με αποτέλεσμα για 2 και κάτι λεπτά να μην παιχθεί ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι όμως δεν λήγει (άντε) στο 90+8′!

Λίγο πριν… 100αρίσει το χρονόμετρο, ο Ντόη τα κάνει όλα στον Γκατσίνοβιτς. Ουσιαστικά χρονικά το παιχνίδι έχει τελειώσει, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι. Ο Νταμπάνοβιτς κοντά λέει «παίζει». Ο VAR προσπαθεί κανά δίλεπτο να τον… πείσει να πάει στο μόνιτορ.

Στο μεταξύ και πριν πάει ο Μαυροβούνιος να δει και να δώσει το πέναλτι, ο Άμραμπατ έχει ήδη παρει τη μπάλα και την έχει στήσει στην άσπρη βούλα! Έτσι το κάνουν στη χώρα του; Μπορεί για να μην χάνουν χρόνο!

Κατά τ’ άλλα, όλα καλά! Διαιτησία εξαιρετική στο OPAP Arena!

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST