Η ΚΕΔ έδειξε στο σεμινάριο το πέναλτι από το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός – Τι ζήτησε ο Μπένετ!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.panathinaikos olympiakos

Μεταξύ των φάσεων που προβλήθηκαν στο σεμινάριο διαιτησίας, ήταν και η επίμαχη από το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις, οταν ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε αρχικά φάουλ… πέντε μέτρα εκτός περιοχής, εν συνεχεία πήγε στο πέναλτι και μετά και στο μόνιτορ για on field review, κάνοντας χαρτοπόλεμο το πρωτόκολλο του VAR.

Η ΚΕΔ και ο Μπένετ με τους συνεργάτες απέφυγαν να πάρουν θέση στις φάσεις που προβλήθηκαν και το μαρκάρισμα του Άβιλα στον Ιωαννίδη δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση που δεν έγινε το παραμικρό φάση, δεν υπήρχε και ο ήχος από τη συνομιλία διαιτητή και VAR, κάτι που είχε περάσει στις προηγούμενες.

Προφανώς και η ΚΕΔ δεν ήθελε να διαρρεύσει τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ ρέφερι και VARιστα και πως τελικά το φάουλ (πολύ) εκτός περιοχής, έγινε αρχικά πέναλτι και μετά επιβεβαιώθηκε και από on field review.

Ούτε ο Ζοάο Καπέλα ως VAR Leader τοποθετήθηκε για την εν λόγω διαιτητική απόφαση. Κάποια στιγμή σε μια γενικότητα, ο στενός συνεργάτης του Μπένετ ζήτησε από τους διαιτητές «να πουλάτε σωστά τις αποφάσεις στο χορτάρι».

Εμμέσως πλην σαφώς, έδειξε οτι δεν συμφωνεί με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη συγκεκριμένη φάση οι διαιτητές. 

Ο Μπένετ από την πλευρά του, ζήτησε από τους διαιτητές να μην καταλογίζουν πέναλτι σε light contacts και να τιμωρούν το θέατρο. «Μην δίνετε εύκολα πέναλτι. Αν υπάρχει θέατρο να το τιμωρείτε». Δεν ανέφερε συγκεκριμένο παράδειγμα, αλλά οι περισσότεροι στην αίθουσα σκέφτηκαν το πέναλτι που καταλόγισε ο Διαμαντόπουλος στο ΑΕΚ – ΟΦΗ και έκανε support o Κουτσιαύτης ως VAR.

H KEΔ διαφώνησε με την συγκεκριμένη παράβαση που καταλογίστηκε γι’ αυτό και έμεινε εκτός ορισμών το συγκεκριμένο δίδυμο, αν και ο Σπυρόπουλος που είναι μέλος της ΚΕΔ και ήταν παρατηρητής στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, τους δικαίωσε για την απόφαση τους!

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST