Το αχρείαστο οn field review για το πέναλτι της ΑΕΚ και η θέση της ΚΕΔ!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.bergetis

Πρώτο on field review, χωρίς να αλλάξει η αρχική απόφαση, στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ. Το λάθος του Ζαμπαλά και η θέση της ΚΕΔ.

Διαιτησία: Το πρώτο on field review στη φετινή Super League, στο οποίο δεν άλλαξε απόφαση ο διαιτητής, είναι γεγονός και συνέβη στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ. Ο διαιτητής Βεργέτης καταλογίζει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, ο Ζαμπαλάς τον… στέλνει στο μόνιτορ, αλλά το πέναλτι παραμένει πέναλτι!

Αν και στο 99,9% των περιπτώσεων, το μόνιτορ αλλάζει την αρχική απόφαση των διαιτητών, στη Λιβαδειά δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Ο διαιτητής Βεργέτης καταλογίζει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο μαρκάρισμα του Χάμοντ στον Γκατσίνοβιτς. Μετά από επικοινωνία με τον VAR Zαμπαλά πάει για on field review, αλλά η απόφαση για άσπρη βούλα δεν αλλάζει!

Αν και ο ρέφερι μετέφερε στον VARιστα οτι υπάρχει επαφή χαμηλά, ο Ζαμπαλάς δεν έκανε support. Αν και επαφή υπάρχει (light… ξε light δεν έχει σημασία) γίνεται ανασκόπηση της φάσης. Προφανώς ο VAR δεν πείστηκε από την περιγραφή που του έκανε ο ρέφερι, ή δεν είδε αυτό που του περιέγραψε ο διαιτητής.

Καταρχήν, άσχετα αν υπάρχει ή δεν υπάρχει πέναλτι, δηλαδή αν η επαφή προκαλεί την ανατροπή του επιτειθέμενου, δεν υπάρχει το obvious mistake (ξεκάθαρο λάθος) που απαιτεί το πρωτόκολλο του VAR, για να γίνει το on field review.

Η ΚΕΔ, οπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο διαιτητών, άκουσε το ηχητικό και φαίνεται πως συμφωνεί με τον Βεργέτη που είδε τη φάση στο μόνιτορ και δεν άλλαξε την απόφαση του.

Σύμφωνα με την ΚΕΔ ο Ζαμπαλάς επρεπε να κάνει support στην απόφαση γηπέδου και να αποφύγει το on field review.

Τέτοιες διαφωνίες δίνουν «τροφή» για σχόλια χωρίς λόγο! Και δεν έχουν άδικο τα μέλη της ΚΕΔ.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST