Για να τελειώνει το «αστείο» με το μέσα – έξω στο δεύτερο πέναλτι!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.panathinaikos aek penalty

To δεύτερο πέναλτι στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, οι αστείες φωτογραφίες και ο κανονισμός που είναι ξεκάθαρος. Και τα δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού αμφισβητήθηκαν. Το δεύτερο αν είναι κάτι είναι μόνο πέναλτι και τίποτα άλλο!

Το «μεσάνυχτα» για ορισμένους όσον αφορά την γνώση των κανόνων παιχνιδιού είναι πολύ… φωτεινό!

Μπόλικη κουβέντα και αναλύσεις για τα δύο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν ήταν, αν δεν ήταν, αν ήταν πρώτα επιθετικό φάουλ, αν ήταν μέσα ή έξω.

Το πρώτο ξεκάθαρο, το δεύτερο δίνεται εύκολα. Και αν δίνεται κάτι στη συγκεκριμένη φάση είναι μόνο πέναλτι, αφού η παράβαση είναι εντός της περιοχής!

Φωτογραφίες frame by frame, στοπ-καρέ για το αν το μαρκάρισμα είναι μέσα ή έξω, είναι τουλάχιστον αστεία και μακριά από την προσπάθεια ερμηνίας του κανονισμού.

Αν το κέρδισε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή τα… άσπρα χώματα ουδόλως (μας) ενδιαφέρει.

Καταρχήν, πουθενά στον κόσμο, ούτε στο πρωτάθλημα στην Παπούα Νέα Γουινέα δεν αναλύονται φάσεις από φωτογραφίες. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις ναι, αλλά όχι για διαιτητικές αποφάσεις.

Δεν αναφερόμαστε σε προηγμένα πρωταθλήματα και στην UEFA. Εκεί, αν μαθαίνουν (που μαθαίνουν) τι γίνεται στην Ελλάδα, απλά γελάνε μαζί μας (μέχρι να σταματήσουν να ασχολούνται κιόλας) αφού δεν υπάρχει σωτηρία.

Πάμε παρακάτω τώρα. Η φάση αναλύεται μόνο από το βίντεο. Και ο κανονισμός αναφέρει τα εξής:

Η μπάλα στήνεται στο σημείο που το αντικανονικό μαρκάρισμα προκαλεί την παράβαση! Αν ξεκινάει εκτός περιοχής (και συνεχίζεται και εντός) δεν έχει καμία σημασία. Στη φάση του δεύτερου πέναλτι, ο Γκαρσία βάζει το χέρι του στην πλάτη του Γκάνεα εκτός περιοχής, αλλά όταν αποφασίζει να τον σπρώξει με τον βραχίονα και να τον ανατρέψει είναι εντός!

Γι αυτό που θα το συζητούσαμε αν η ΆΕΚ έχει δίκιο, είναι αν το σπρώξιμο είναι τέτοιας έντασης που προκαλεί την πτώση του επιτειθέμενου και όχι αν είναι μέσα ή έξω.

Είναι δεδομένο οτι αν υπάρχει παράβαση είναι μόνο πέναλτι και τίποτε άλλο!

Πηγή: Sportime

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST