ΕΠΟ – Super League: Μια κωμωδία που λίγο θέλει για να γίνει δράμα – Ο «πόλεμος» για τη διατησία και η διαπίστωση – ευχή ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει ποτέ!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.marinakis baltakos

Ανακοινώσεις, κόντρες, διαγραφές, χαρακτηρισμοί. Πλέον ούτε τα προσχήματα, για την «ταμπακιέρα» της διαιτησίας! Το πράγμα φώναζε από το καλοκαίρι. Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να διεκδικήσει και να πάρει την προεδρία της Super League.

Η ενεργοποίηση ενός ισχυρότατου ποδοσφαιρικού παράγοντα, δείχνει ίσως και το μέγεθος του «αντιπάλου».

Ο Τάκης Μπαλτάκος, προεκλογικά ακόμα, πριν «βγει» πρόεδρος της ΕΠΟ, έδωσε το στίγμα και το σύνθημα. Η διαιτησία θα επιστρέψει στην ΕΠΟ! Το ξεκίνημα της μεγάλης «αναμέτρησης» ήταν περισσότερο αναγνωριστικού χαρακτήρα, όπως γίνεται στα περισσότερα «ντέρμπι».

Πλέον, με τον χρόνο να περνάει, δεν κρατιούνται ούτε τα προσχήματα. Για οποιοδήποτε δράση, υπάρχει και (άμεση) αντίδραση.
Επαγγελματική διαιτησία θέλει η Λίγκα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύσει από φέτος», λέει η ΕΠΟ!

Μείωση στο 1% το ποσοστό που θα εισπράττει η ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, απειλεί με μη πιστοποιητικό μη οφειλής της ΠΑΕ (άρα απαγόρευση μεταγραφών) και διακοπή των πρωταθλημάτων με τον μη ορισμό διαιτητών η ΕΠΟ!

Το «κεφάλι» του Καραντώνη ζήτησαν τα ΜΜΕ που είναι απέναντι στον Ολυμπιακό, στην ΕΠΟ ο Μαρινάκης που παρουσιάστηκε ως «ντου». «Ντου» από τον πρόεδρο της Λίγκας και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, λίγο οξύμωρο. Aκολούθησε η δήλωση – αυτογκόλ του Μπένετ για τιμωρία «ορισμένων αξιωματούχων του Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός».

Ανακοίνωση η ΕΠΣ Πειραιά για την Λαμπαδαρίου, μέλος της και μέλος της ΚΕΔ, διαγραφή της Ένωσης εισηγείται ο Μπαλτάκος!
Τελευταίο, μέχρι το επόμενο επεισόδιο, τα «άσχετε», «ηλίθιε» και «μεροκάματα» που ακούστηκαν εκατέρωθεν στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε.

Και μέσα σε όλα και η μεγαλύτερη αλήθεια. Ολη η ουσία σε οκτώ λέξεις. «Αν πάρουμε τη διαιτησία δεν θα είστε τίποτα»!

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει και ουδείς γνωρίζει, ποιοι θα είναι οι νικητές, οι ηττημένοι και οι… παράπλευρες απώλειες, γίνεται για την διαιτησία. Που δεν την θέλει κανείς, αλλά την θέλουν όλοι!

Για τη διαιτησία που σε όλο αυτό που γίνεται (και στα χειρότερα που όλοι φοβούνται οτι θα ακολουθήσουν), παρακολουθεί διακριτικά, χωρίς λόγο και αν χρειαστεί, αντίλογο.

Σε ένα πράγμα συμφωνεί η πλειοψηφία των διαιτητών και την εκφράζει ανοιχτά. «Αυτό το πρωτάθλημα δεν τελειώνει ποτέ»! Τώρα αν είναι απλά διαπίστωση, ευχή ή και τα δύο, who knows!

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2022 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST