Kαι (ξεχωριστός) πίνακας VAR!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.klatenburg

Με τις ευλογίες FIFA/UEFA o Kλάτενμπεργκ είναι το απόλυτο αφεντικό στην διαιτησία. Η ΕΠΟ τον… ψάχνει, οι πίνακες πάνε κι άλλο πίσω και οι αλλαγές που θέλει να κάνει ο Άγγλος!

Οι πίνακες στην διαιτησία, δεν βγήκαν ούτε στις αρχές Ιουνίου που είχε πει ο ίδιος ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ότι θα βγουν, ούτε κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα (20/6). Και λογικά θα πάνε κι άλλο πίσω και δεν αποκλείεται να πιάσουμε Ιούλιο.

Η… ντρίμπλα του Άγγλου επικεφαλής της ΚΕΔ δεν έγινε τυχαία, ούτε τον φρέναραν οι όποιες εξελίξεις. Οι πίνακες φαίνεται, ειδικά της Super League, πως είναι έτοιμοι.

Ο αρχιδιαιτητής τους έχει έτοιμους. Οι διαιτητές σε… αναμμένα κάρβουνα, αλλά συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος που δεν δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο μιας επαγγελματικής διαιτησίας, δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον Άγγλο και «θα δούμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμα δεν έχει κλειδώσει η παραμονή του! Αυτά ακούει ο Κλάτενμπεργκ και μέχρι τις 31/7 και κάθε δεύτερη εβδομάδα θα πηγαίνει διακοπές.

FIFA και UEFA τον στηρίζουν και του έχουν μεταφέρει ότι θα συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο. Το σενάριο για να του γίνει χαμηλή πρόταση για να την αρνηθεί, παίζει, αλλά θα πέσει στο κενό. Το πιθανότερο είναι όταν κάποια στιγμή θα βρεθεί ο Κλάτενμπεργκ με την Ε.Ε. της ΕΠΟ να έχει ήδη ανανεωθεί το συμβόλαιο του!

Το σενάριο για την Αίγυπτο μπορεί να είναι υπαρκτό, αλλά χωρίς το «οk» των δύο συνομοσπονδιών, ο Κλάτενμπεργκ δεν πάει πουθενά. Και δεν (θα) είναι η πρώτη φορά που του «κόβουν» πρόταση άλλης Ομοσπονδίας. Συνέβη και στο παρελθόν.

 

Θέλει να κάνει «τομές» στη διαιτησία!

Δεν αποτελεί μυστικό, για όσους γνωρίζουν, ότι ο Κλάτενμπεργκ θέλει να αλλάξει πολλά στη διαιτησία.

Καταρχήν, το πρώτο «θέμα» του Άγγλου είναι οι διεθνείς. Οπως έχει αποκαλύψει το Sportime, μια αλλαγή πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Σύμφωνα με το πολύ στενό του περιβάλλον, υπάρχουν (τρεις) διεθνείς που έχουν «τελειώσει» στην Ευρώπη και δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Ποιοι είναι αυτοί; Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime οι Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος (αρχικά) και σε δεύτερο χρόνο ο Διαμαντόπουλος.

Τους δύο επόμενους τους έχει βρει. Περράκης και Τσακαλίδης είναι τα επόμενα «project» γι’ αυτό και το ονόματα τους είναι στη λίστα για την επαγγελματική διαιτησία, όπως έχει αποκαλύψει το Sportime.

O Kλάτενμπεργκ έχει «θέμα» και με τον πίνακα των παρατηρητών της Super League. Υπάρχουν αρκετοί που όπως τονίζει ο Άγγλος μπήκαν, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις. Και αρκετοί δεν θα δουν τα ονόματα τους στους νέους πίνακες.

Oσον αφορά στα όρια ηλικίας δεν θα αλλάξουν. Το όριο των 45 παραμένει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Κουτσιαύτης που τον «τελείωσαν» θα είναι εκτός.

Κάπου εκεί, μπαίνει η σκέψη για ξεχωριστό πίνακα με διαιτητές που θα μπαίνουν (μόνο ή κυρίως) VAR. Εκεί δεν θα υπάρχει όριο ηλικίας. Οπότε έρχεται και «κουμπώνει» το θέμα με την ηλικία του Κουτσιαύτη, ο οποίος με αυτό τον τρόπο θα παραμείνει στον πίνακα. Το ίδιο ισχύει και για άλλους διαιτητές. Είτε για να έχουν θέση στη διαιτησία, είτε για να ωθηθούν στην έξοδο!

Τέλος, η επαγγελματική διαιτησία. Ο Κλάτενμπεργκ θέλει να γίνει και το Sportime έχει αποκαλύψει τον τρόπο που θα «τρέξει» το project. Είναι πλέον νόμος του κράτους. Αυτός είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα το πάρει το «παράσημο». Ήθελε να προχωρήσει, αλλά τον σταματούν άλλοι. Από «πάνω» θα βγει, είτε γίνει, είτε όχι!

Για τους νέους πίνακες, το πόσοι θα μπουν και πόσοι θα βγουν, κάθε μέρα αλλάζουν τα νούμερα και τα ονόματα. Ελάχιστοι γνωρίζουν, ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι φεύγουν ή υποβιβάζονται. Και κανείς από τα μέλη της ΚΕΔ, πλην του στενού του συνεργάτη, του κ. Κόλινς.

Πολύ πιθανό να υπάρξουν 1-2 αποχωρήσεις και μέσα σε αυτές δεν θα είναι ο Τζήλος. Ο Κλάτενμπεργκ τον υπολογίζει (ίσως κι αυτός να είναι στους VARιστες).

Για το ποιοι θα ανέβουν, ο Μαλούτας δύσκολα θα είναι μέσα σε αυτούς. Ο Τσαγκαράκης πάλι, μάλλον θα είναι σίγουρα. Ο Βάτσιος είναι μεταξύ των φαβορί, αλλά πλέον δεν είναι «μπετόν». Ο Κατσικογιάννης «παίζει» δυνατά. Εξαιρετική χρονιά έκανε και ο Βεργέτης και ακούγεται και αυτό το όνομα.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST