Ο Λαόθ «έπαιξε» ΠΑΟΚ για να τελειώσει ο τελικός!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.vieirinia 855x513

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο Λαόθ ήρθε να σφυρίξει πουλώντας «μούρη» και το «βιογραφικό» του. Αδιάβαστος, λίγος, υπερόπτης ο Ισπανός που έχασε απο νωρίς τον τελικό και παραλίγο να μην τελειώσει και ποτέ!

Συν τα πολλά άλλα, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας απασχόλησε και διαιτητικά. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επέλεξε τον Ισπανό Ματέου Λαόθ.

Επιλογή που δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του Άγγλου επικεφαλής της ΚΕΔ. Για τον πρώτο βοηθό που έπαιξε σχεδόν όλο το ματς, ως… εξτρέμ, ένα μέτρο μέσα από τη γραμμή, ουδέν σχόλιο!

Ο Ισπανός προσπάθησε να βγάλει το ματς, πουλώντας το βιογραφικό του και μπόλικη υπεροψία που άγγιξε πολλές φορές τα όρια της έπαρσης. Το ματς, διαιτητικά το έχασε από νωρίς. Παίκτες, πάγκους, κόσμο. Και δεν του ξανακέρδισε ποτέ, παρά την… διαχείριση που προσπάθησε να κάνει μέχρι το τέλος του αγώνα, μετά από περίπου 3,5 ωρες!

Το παιχνίδι φαίνεται οτι δεν θα κυλήσει καλά, από πολύ νωρίς.

Ο Λαόθ επιλέγει να δείξει κίτρινη στον Αουγκούστο στο 7ο λεπτό για… διαμαρτυρία. Σε ένα ποδοσφαιριστή που θέλει ειδική διαχείριση, σε ένα γήπεδο με 50 χιλιάδες κόσμο, ο Ισπανός δείχνει μια κάρτα που κανείς δεν μπορεί να την ταιριάξει με εικόνα (δεν υπάρχει μαρκάρισμα).

Κάπου εκεί ξεκινάει η αμφισβήτηση και οι διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του.

Στο 34′ στη φάση που σήκωσε και την μεγαλύτερη «σκόνη» η οποία δεν έκατσε ποτέ, ο Λαόθ καταλογίζει πεναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για το μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια στον Γκατσίνοβιτς μετά από on field review.

Ο Ισπανός αρχικά αργεί να πάρει την απόφαση του βλέποντας τη φάση, στάση που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την ένταση της αμφισβήτησης, όποια εν τέλει κι αν ήταν η απόφαση του. Φεύγει από το μόνιτορ, σφυρίζει και παιρνούν αρκετά δευτερόλεπτα για να δείξει την άσπρη βούλα, κίνηση που μεταφράστηκε ως έξτρα χρόνος για να αποφασίσει τι και πως!

Τελικά καταλογίζει πέναλτι. Η απόφαση σωστή 100%.

  • Ο Βιεϊρίνια δεν είναι κάτοχος της μπάλας, ούτε την ελέγχει ώστε να «σταθεί» το παθητικό επικίνδυνο παίξιμο του Γκατσίνοβιτς που σκύβει για να παίξει τη μπάλα και να καταλογιστεί έμμεσο.
  • Μπάλα που είναι διεκδικήσιμη, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να την βρίσκει πρώτος και εν συνεχεία ο Βιεϊρίνια τον κλωτσάει στο κεφάλι.
  • Ποδοσφαιριστής που παίζει πρώτος τη μπάλα, δεν μπορεί να είναι παραβάτης.
  • Ο Γκατσίνοβιτς ματώνει από το χτύπημα του αντιπάλου του. Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να μην καταλογιστεί παράβαση σε μια τέτοια συνθήκη!
  • Το αντικανονικο μαρκάρισμα γίνεται με την μπάλα εντός παιχνιδιού (δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια, η μπάλα δεν έχει βγει άουτ). Οπότε εκτός από πειθαρχική ποινή, υπάρχει και τεχνική. Άστοχη η κεφαλιά Γκατσίνοβιτς, αλλά η μπάλα «παίζει».
  • Το λάθος του Λαόθ είναι οτι δεν έδειξε και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ για το μαρκάρισμα.

Ποδοσφαιριστής που έπρεπε να είναι αποβληθεί λίγο αργότερα, όταν σε έξαλλη κατάσταση προσπάθησε να επιτεθεί σε άνθρωπο των «πρασίνων» κάτι που πιθανότατα θα είχε καταφέρει αν δεν τον κρατούσαν καμιά… δεκαριά!

Ο Λαόθ δίπλα, αλλά και πάλι δεν τιμωρεί (με κίτρινη κάρτα) τον Βιεϊρίνια! Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μείνει με 10, αλλά συνεχίζει με 11!

Στο 48′ ο κιτρινίσμένος Αούγκουστο κάνει και αυτός ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα σηκώνοντας το πόδι στο ύψος του κεφαλιού του Βιγιαφάνες. Βρίσκει και μπάλα, οπότε δεν τίθεται θέμα απευθείας αποβολής, αλλά ήταν μαρς δεύτερη κίτρινη που δεν βγάζει ο Ισπανός. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μείνει με 9, αλλά συνεχίσει με 11!

Και πάμε στην τελευταία φάση του ματς, που πάλι φλέρταρε με την ολοκληρωτική καταστροφή του αγώνα ο Λαόθ. Ο Μιτρίτσα πεφτει μέσα στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι, αλλά βλέπει κίτρινη για «θέατρο». Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται ξανά, ο Λαόθ κρατάει την κάρτα έξω από το τσεπάκι του και την δείχνει σε όποιον περνάει από μπροστά του. Συνολικά άλλοι τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ την αντίκρισαν! Πέναλτι δεν υπήρχε, αλλά ούτε «θέατρο». Και «θέατρο» να ήταν δεν βγάζεις κάρτα στην τελευταία φάση μιας αναμέτρησης που έχει φλερτάρει αρκετές φορές με την οριστική διακοπή!

Ο Λαόθ βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του. Αν ήταν Έλληνας θα ήταν σε κανένα… λαγούμι και θα έκανε ήδη πλάνα για την επόμενη μέρα που θα τον έβρισκε εκτός πινάκων διαιτησίας!

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST