Του «τρελού»! Δύο μέτρα και δύο σταθμά, με ορισμούς και rapid test!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.ked logo

Η παραλογία με τους ορισμούς και η… λογική με τα rapid test των διαιτητών που στη Super League τα πληρώνουν οι ρέφερις και στη Super League 2 οι ομάδες!

ΜΜΕ που άπτονται με θέματα διαιτησίας, άσκησαν κριτική μετά τους ορισμούς που ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για την 2η αγωνιστική της Super League 2.

Με αφορμή κυρίως την εντοπιότητα διαιτητών στο παιχνίδι ΟΦ Ιεράπετρας – Καλλιθέα.

Διαιτητής ο Αθηναίος Τσουκαλάς και ένας εκ των δύο βοηθών ο επίσης Αθηναίος Νιδριώτης! Αθηναίοι σε ματς Αθηναϊκής ομάδας.

Το οξύμωρο είναι οτι δεν ακούγεται... κιχ όταν οι επίσης Αθηναίοι Ευαγγέλου και Περράκης σφυρίζουν τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ και ο επίσης Αθηναίος Παπαπέτρου τον Παναθηναϊκό!

Κάτι που – επίσης οξύμωρο- δεν ισχύει για τους Μακεδόνες. Γκορτσίλας, Παπαδόπουλος, Αγγελάκης δεν ορίζονται σε παιχνίδια του Άρη και του ΠΑΟΚ!

Να ξεκαθαριστεί οτι ο κανονισμός δεν απαγορεύει σε διαιτητές να σφυρίζουν παιχνίδια ομάδων της ΕΠΣ στην οποία ανήκουν.

Πρόκειται για έναν άγραφο πλέον νόμο που εφαρμόζεται από την εποχή της… δραχμής και ισχύει για όλη την Ελλάδα εκτός από την Αθήνα.

Όταν κάποτε ο… μισός πίνακας ήταν από Αθηναίους διαιτητές, οι οποίοι με έναν τέτοιο περιορισμό, θα σφύριζαν ελάχιστα παιχνίδια.

Πλέον και σε αυτό το κομμάτι έχει χαθεί η μπάλα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Αθηναίος παίζει Αθηναϊκή ομάδα, ο Μακεδόνας όμως δεν παίζει ομάδα της Θεσσαλονίκης!

 

Mπέρδεμα με τα rapid test
Oι διαιτητές της Super League πλήρωνουν από τσέπη τους τα rapid test. Εκείνα των διαιτητών της Super League 2, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, θα τα πληρώνουν οι ομάδες!

Οι διαφορετικές αποφάσεις, έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός οτι οι αποδοχές των διαιτητών της πρώτης κατηγορίας είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες της δεύτερης την τάξει επαγγελματικής διοργάνωσης.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2022 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST