ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Μοχαμάντι vs Βαρέλα. Καμία εξομοίωση! (vids)

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.paok aek mohamadi

Καμία σχέση δεν έχει η φάση του ακυρωθέν γκολ του Μοχαμάντι στο Κυριακάτικο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, με εκείνη του Βαρέλα το 2018!

Ουκ ολίγοι έσπευσαν να συγκρίνουν το ακυρωθέν γκολ του Μοχαμάντι στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ με εκείνο που είχε σημειώσει ο Βαρέλα στο ντέρμπι των δύο δικεφάλων στη Τούμπα το 2018.

Άλλο να διαβάζεις τον κανονισμό και τελείως διαφορετικό να μπορείς να τον ερμηνεύσεις κιόλας.

Το μονο κοινό που έχουν οι δύο φάσεις είναι αν ποδοσφαιριστής που είναι σε θέση offside και δεν παίζει τη μπάλα, είναι και σε παράβαση offside. Τίποτα άλλο.

Ο Ανσαριφάρντ το βράδυ της Κυριακής και ο Μαουρίτσιο το 2018, δεν έχουν έρθει σε επαφή με τη μπάλα.

 

Το άρθρο 11 των κανόνων του παιχνιδιού αναφέρει:

«Ένας παίκτης ευρισκόμενος σε θέση offside τη στιγμή που η μπάλα παίζεται ή αγγίζεται από έναν συμπαίκτη του, τιμωρείται όταν επηρεάσει έναν αντίπαλο με το :

να εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει τη μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου.

κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει τη μπάλα».

 

Και στις δύο προϋποθέσεις, ο κανονισμός ζητάει ΞΕΚΑΘΑΡΑ είτε να παρεμποδίζεται το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, είτε να μην τον αφήνει να παίξει τη μπάλα.

Και στις δύο φάσεις, οι δύο τερματοφύλακες ολοκληρώνουν τις προσπάθειες τους. Οπότε η περίπτωση στέρησης της ικανοτητας του αντιπάλου να παίξει τη μπάλα δεν υφίσταται.

Ασχολούμαστε μόνο με το αν εμποδίζεται ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.

 

Εδώ διαφοροποιούνται οι δύο φάσεις, που ορισμένοι κακώς εξομοίωσαν!

Στην πρόσφατη, ο Ανσαριφάρντ βρίσκεται στο κέντρο της εστίας, ΜΠΡΟΣΤΑ από τον Πασχαλάκη και εμποδίζει ΞΕΚΑΘΑΡΑ το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.

Σε εκείνη του 2018, ο Μαουρίτσιο είναι δίπλα στον Μπάρκα και όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ολοκληρώνει την προσπάθεια του, βρίσκεται από ΠΙΣΩ του, άρα η μπάλα έχει περάσει τον Έλληνα κίπερ και κατευθύνεται προς τα δίχτυα.

Δύο φάσεις που βάσει ερμηνείας του κανονισμού, πάντα, δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη, ως προς την ορθότητα της απόφασης του ρέφερι.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2023 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST