Η πλειοψηφία είπε... play on!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2020 04 04 1132

Μια απο τις πολλές επίμαχες φάσεις του φετινού πρωταθλήματος, ήταν και εκείνη στη Ξάνθη. Για όσους δεν θυμούνται, αναφερόμαστε σε ένα πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ για χέρι του Λισγάρα στο 90'. Ο διαιτητής Βρέσκας, αρχικά είχε πει παίζετε, άποψη που διατήρησε και μετά την εισήγηση του Varιστα Διαμαντόπουλου για on field review.

Προ ημερών, η ΚΕΔ έστειλε στους αξιολογημένους ρέφερι ένα βίντεο κουίζ (16 κλιπς) στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των ρέφερι, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊου, δεν μπορούν να γίνουν σεμινάρια.

Μεταξύ των φάσεων που κλήθηκαν να αξιολογήσουν οι διαιτητές, ήταν και η επίμαχη φάση από τα Πηγάδια.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όσον αφορά στους ρέφερι της Σούπερ Λιγκ (σήμερα το απογευμα θα γίνει το ίδιο και με εκείνους της Β' Εθνικής) απάντησαν οτι δεν υπάρχει παράβαση.

Από πλευράς ΚΕΔ ήταν ο Καλύβας, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Τριτσώνης, ο VAR leader, Κουκουλάκης και ο παρατηρητής Δαγκλής.

Οταν ήρθε η ώρα να σχολιαστεί η εν λόγω φάση, η πλειοψηφία των διαιτητών έκρινε οτι δεν υπάρχει καμία παράβαση και σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι, ενώ ουδείς από τους Καλύβα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Δαγκή εξεφρασαν διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο ένας ρέφερι και μάλιστα διεθνής, είχε διαφορετική άποψη και δεν ήταν ο Διαμαντόπουλος που ήταν VAR στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έστειλε τον Βρέσκα στο μόνιτορ.

Μάλιστα στον Αρκά ρέφερι, από πλευράς Τριτσώνη, έγινε η ερώτηση για ποιο λόγο αποφάσισε να στείλει τον Βρέσκα για on fiel review και δεν έκανε support στην απόφαση του, αφού όπως τονίστηκε δεν προκύπτει ξεκάθαρο διαιτητικό λάθος που θέλει το πρωτόκολλο του VAR για να γίνει χρήση μόνιτορ.

Η απάντηση του Διαμαντόπουλου ήταν οτι για την απόφαση του αυτή έπαιξε ρόλο η περιγραφή του Βρέσκα για τη συγκεκριμένη φάση, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ήταν διαφορετική από εκείνα που έβλεπε ο ίδιος από VAR room.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2022 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST