Το χέρι ήθελε να παίξει τη μπάλα!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.2019 12 16 2338

Στο 40' υπάρχει πέναλτι στο χέρι του Βέλλιου. Μια περίπτωση δύσκολη που εκείνη της στιγμή, ανθρώπινα, δεν την είδε ο διαιτητής. Καλείται στο VAR και επανεκτιμά την περίπτωση παίρνοντας τη σωστή απόφαση. Ενδεχομένως όμως και η κίτρινη άνετα θα ήταν δικαιολογημένη, αν υπήρχε καλύτερη προσοχή στην αξιολόγηση της φάσης, μέσω του VAR, αφού ο Ασούμπρε καραδοκούσε και ήταν έτοιμος να δημιουργήσει μια εξαιρετική υποσχόμενη επιθετική κίνηση για γκολ.
Στο 5' τι ακριβώς συνέβη; Ο Βέλλιος προσπαθεί να ελέγξει τη μπάλα καμπουριάζοντας το σώμα του. Όμως στη προσπάθειά του αυτή το αριστερό του χέρι κινείται προς τη μπάλα για να σιγουρέψει τον κοντρολάρισμα και να την κάνει "δική" του. Παράβαση, που δεν αξιολόγησε σωστά ο Σιδηρόπουλος, αν και η φάση ελέγχθηκε στο μόνιτορ.

Η φάση συνεχίστηκε. Άλλαξε δυο, τρεις παίκτες, με άλλα λόγια άλλαξε η φάση, μάλλον φάσεις… το γκολ δεν ακυρώθηκε. Δεν έπρεπε να ακυρωθεί λόγω της φετινής τροποποίησης, αφού η περίπτωση αυτή δεν εντάσσεται στην τροποποίηση. Επρεπε να ακυρωθεί διότι δυο φάσεις πριν υπήρξε παράβαση χεριού.

Το ερώτημα της στήλης είναι… ας «δημιουργήσουμε» μια παράβαση, δηλαδή αν εκεί υπήρχε σπρώξιμο, επιθετικό σπρώξιμο, θα ακυρωνόταν; Η στήλη διερωτάται, μήπως τελικά η τροποποίηση έχει παρεξηγηθεί και η παράβαση του χεριού έχει υπερβολικώς «ξεχειλωθεί»;

Εδώ πάντως να απονεμηθούν τα εύσημα στο VAR και στον Ευαγγέλου που είδε και τις δύο παραπάνω παραβάσεις.

Εξαιρετική η χρήση (και όχι η κατάχρηση) του on field review από τον Σιδηρόπουλο που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πήρε την απόφαση του, προς όφελος του παιχνιδιού.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2022 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST