Σωστές... δεύτερες αποφάσεις

1.1.1.1.1.1.1.1.2019 11 28 1343

Ο μεγαλύτερος ντόρος όσον αφορά στη διαιτησία έγινε για στο ΑΕΚ - Αρης. Σωστή η κόκκινη στον Ιντέγε που πατάει με πρόθεση τον Μάνταλο, σωστό και το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ αφού ο Ροόυζ βρίσκει με τις τάπες τον αστράγαλο του αντιπάλου του, αλλά ήταν κόκκινη και όχι κίτρινη. Αρκετά δύσκολη φάση η δεύτερη.

Ο Ρόουζ δεν τιμωρήθηκε την χειρονομία του "πόσα πήρατε", αλλά δεν το είδε κανείς. Ούτε οι διαιτητές στο χορτάρι, ούτε ο Σκουλάς στο VAR που φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Oύτε ο παρατηρητής Σπυρόπουλος, αφού στα αποδυτήρια δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό. Για την αποβολή και το πέναλτι συμφώνησε με τις αποφάσεις που πήρε ο Αθηναίος ρέφερι μετά από on field review.

Για την χειρονομια του Ρόουζ δεν υπάρχει κάτι στον Κανονισμό. Σίγουρα είναι μια αντίδραση του παίκτη προσβλητική και «ξένη» για το επίπεδο αυτής της διοργάνωσης (δεν είναι τοπικό). Ο διαιτητής δεν μπορεί να βασιστεί κάπου, σε κάτι συγκεκριμένο, σε γραπτό κείμενο, για να λάβει μέτρα. Μια τέτοια αντίδραση, ενδεχομένως, έχει τρεις διαφορετικές διαιτητικές αντιδράσεις. Ένας διαιτητής να αδιαφορήσει, άλλος να δείξει κίτρινη κάρτα κι άλλος να τον αποβάλλει.

Σίγουρα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη μια τέτοια ενέργεια. Σίγουρα θα πρέπει να δεχθεί κάρτα, όχι μόνον για προστασία του θεσμού του διαιτητή αλλά του ποδοσφαίρου. Η κόκκινη θα «μεγάλωνε» την εικόνα αυτής της αντίδρασης του παίκτη και σίγουρα θα «απλωνόταν» το αρνητικό μήνυμα ακόμα περισσότερο, όπως έγινε μόνον με την κίνηση αυτή του ποδοσφαιριστή. 

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2022 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST