«Ψαλίδια» και στη διαιτησία

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2020 04 20 1445

Κοβουν από όπου μπορούν. Το working group της Σούπερ Λιγκ 1 ετοιμάζει τις προτάσεις του, ενόψει της προσεχούς τηλεδιάσκεψης της διοργανώτριας στις 24 Απριλίου.
Το πρώτο και κύριο μέλημα όλων των ΠΑΕ είναι πως θα περιορίσουν τα έξοδα και θα γίνουν βιώσιμα τα... μαγαζιά τους την επόμενη μέρα του κορωνοϊού. Γι αυτό άλλωστε και δημιουργήθηκε η ομάδα εργασίας.

Εσόδα από εισιτήρια, αν γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ δεν θα υπάρξουν αφού θα γίνουν κεκλεισμένων. Οι δύο τηλεοπτικοί πάροχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κόψουν χρήματα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια που τρέχουν κάτι που αν εντέλει συμβεί θα σφίξει κι άλλο τη θηλειά στο λαιμό αρκετών ΠΑΕ που το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το μόνο σημαντικό έσοδο που έχουν.

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το working group αποτελούμενο από τους big 4 και Ατρόμητο, ΑΕΛ, ετοιμάζει πρόταση για περικοπές σε συμβόλαια, λειτουργικά έξοδα αλλά και στα έξοδα για τις διαιτησίες.

Οπως αναφέρουν κύκλοι της διοργανώτριας, το κάθε παιχνίδι κοστίζει μαζί με το VAR, κοντά στα οκτώ χιλιάρικα. Η πρόταση που θα κατατεθεί στην ΕΠΟ είναι τα έξοδα για τους ρέφερι να περιοριστούν στο μισό, δηλαδή στις 4.000 ευρώ.

Και η συγκεκριμένη πρόταση, που ειρίσθω εν πατρόδω, όλα δείχνουν οτι θα περάσει, δεν αφορά μόνο στα εναπομείναντα παιχνίδια της φετινής σεζόν, αν αυτή η συνεχιστεί, αλλά και για το επόμενο πρωτάθλημα.

 

ΧΩΡΙΣ VAR 

Αν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε καμία περίπτωση δεν θα είναι όπως πριν. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Οσον αφορά στη διαιτησία και τα έξοδα της, είναι πολύ πιθανό να γίνουν τα παιχνίδια χωρίς VAR, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Παράλληλα είναι πολύ πιθανό στα παιχνίδια να μην μεταβαίνει παρατηρητής, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι ρέφερι που θα ορίζονται να είναι από την ίδια πόλη για να αποφεύγονται και οι μετακινήσεις. Μετρο το οποίο αν εφαρμοστεί θα αποφέρει λιγότερα έξοδα κατά 500 ευρώ περίπου.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST