Τους έκαναν την... τιμή!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2020 04 18 1158

Ακόμα ένα μάθημα εξ αποστάσεως έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι διαιτητές της Σούπερ Λιγκ. Να σημειωθεί οτι το δεύτερο βίντεο κουίζ, εν αντιθέσει με το πρώτο, εστάλη μόνο στους ρέφερι της πρώτης κατηγορίας και όχι και σε εκείνους της Β' Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο κουίζ που κλήθηκαν να απαντήσουν μέσα σε 24 ώρες οι διαιτητές, περιελάμβανε 14 κλιπ. Τέσσερα από παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 2 (Καραϊσκάκης - Χανιά, ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης, Χανιά - Απόλλων Σμύρνης) και τα υπόλοιπα από αναμετρήσεις Εθνικών ομάδων γυναικείου ποδοσφαίρου.
Οσον αφορά στα τέσσερα εγχώρια ματς, αφορούσαν περιπτώσεις πέναλτι (δύο δόθηκαν, δύο όχι).

Η... είδηση της δεύτερης τηλεδιάσκεψης είχε να κάνει με την παρουσία τόσο του Μέλο Περέιρα, όσο και του Χουάν Μάριν. Αμφότερα τα μέλη της ΚΕΔ τίμησαν με την παρουσία τους, τους ρέφερι, με τους Καλύβα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Δαγκλή και Ιωσηφόγλου να είναι οι υπολοιποι της... παρέας.

Οπως και στο πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν οι ρέφερι, προέκυψαν διαφωνίες και μεταξύ των μελών της επιτροπής, για κάποιες αποφάσεις.

 

Προβληματισμός και... μειοψηφία!

Οσον αφορά στις διαφωνίες, προέκυψε αρκετή κουβέντα για τη φάση στα Γιάννινα, όταν σε μαρκάρισμα του Μπουκουβάλα στον Ιωαννίδη, οι 23 από τους 26 διαιτητές απάντησαν οτι δεν υπάρχει παράβαση, με την ΚΕΔ να διαφωνεί και να προβληματίζεται, αφού όπως τόνισαν μέλη της, υπάρχει παράβαση την οποία όμως δεν είδε η πλειοψηφία των ρέφερι. Διαφωνία, αλλά μειοψηφική προέκυψε και για το πέναλτι που καταλογίστηκε στο Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης. Σχεδόν όλοι απάντησαν οτι σωστά ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα στην εν λόγω φάση, πλην του Κομίνη (φώτο)! Ο Θεσπρωτός διεθνής ρέφερι θεώρησε οτι όχι μόνο δεν υπάρχει πέναλτι, αλλά έπρεπε να δοθεί και κίτρινη για θέατρο στον παίκτη του Απόλλωνα, ο οποίος εκμαίευσε το σφύριγμα.


Η διαφωνία του Τριτσώνη

Το 14ο και τελευταίο κλιπ ήταν και εκείνο που έφερε διαφωνίες και μεταξύ των μελών της ΚΕΔ. Περέιρα, Μάριν, Καλύβας, Κουκουλάκης είδαν γκολ, ωστόσο ο Τριτσώνης θεώρησε οτι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί. Ο υπεύθυνος της εκπαίδευσης, επικαλέστηκε μάλιστα την UEFA και έναν παλιό μας γνώριμο, τον Χιού Ντάλας, ο οποίος ήταν πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πριν τον Περέιρα. "Θα στεναχωρήσω τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά η UEFA και ο Χιού Ντάλας, αυτές τις περιπτώσεις τις θέλουν οφσάιντ", ήταν τα λόγια του. Μοιρασμένες ήταν και οι απαντήσεις που έδωσαν οι διαιτητές.

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2021 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST