Εδώ είναι Ελλάδα μίστερ!

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2020 01 05 1452

Κατά της κατάχρησης του VAR στάθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ. Ο Ρομπέρτο Ροσέτι εξήγησε ότι η νέα τεχνολογία θα πρέπει να επεμβαίνει μόνο αν υπάρχει ξεκάθαρο λάθος και δεν γίνεται να διακόπτεται για το παραμικρό και για αρκετά λεπτά το ματς.

Για το οφσάιντ είπε οτι αν χρειάζονται αρκετά λεπτά για να διευκρινιστεί αν υπάρχει παράβαση, ισχύει η απόφαση του διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Ελλάδα, έχουμε άλλο... Θεό. Για οριακές φάσεις όπως αυτή στο Βόλο - που δεν υπάρχει και η βοήθεια της γραμμής - η ΚΕΔ βάζει τους διαιτητές στο ψυγείο επ' αόριστον!

«Θέλουμε το VAR να επεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ξεκάθαρο λάθος. Δεν θέλουμε το VAR να διαιτητεύει τα παιχνίδια. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να ισχύει η απόφαση του διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο», εξήγησε στη «Gazzetta dello Sport».

Και αναφέρθηκε και συγκεκριμένα στο θέμα του οφσάιντ: «Οποιοδήποτε μέρος του σώματος, πλην χεριών, που βρίσκεται πιο κοντά στην εστία σε σχέση με τη μπάλα και ανήκει στον τελευταίο αμυνόμενο παίκτη υποδεικνύεται οφσάιντ. Θεωρητικά, ένα χιλιοστό είναι αρκετό. Αν, όμως, χρειάζονται αρκετά λεπτά και πολλές γραμμές για να διευκρινιστεί αν υπάρχει οφσάιντ μερικών εκατοστών, τότε είναι καλύτερα να μην αλλάζει η απόφαση που ελήφθη.

Το VAR απονέμει δικαιοσύνη, αλλά δεν θα πρέπει να αλλάζει το πνεύμα του αθλήματος και τη ροή του αγώνα. Αν έχει γίνει λάθος, δεν θα πρέπει να απαιτούνται περισσότερα από 27 δευτερόλεπτα για να διαπιστωθεί και να υποδειχθεί. Αν οι διακοπές είναι πολύ μεγάλες, αν χρειάζονται 10 ή 15 ριπλέι ή τέσσερις - πέντε διαφορετικές κάμερες, τότε προφανώς δεν είναι εξόφθαλμο λάθος, αλλά μια αντικειμενική ερμηνεία την οποία το VAR δεν χρειάζεται να διορθώσει».

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2022 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST