Διεθνής γαρ...

1.1.1.1.1.1.1.1.2019 09 02 2306

Καταρχήν δεν υπάρχει περιορισμός για το πόσες φορές θα κάνει χρήση var ένας διαιτητής. Σε μια καινούργια συνθήκη, είναι φυσιολογικό να γίνει και... κατάχρηση.

Στο ΟΑΚΑ το VAR βοήθησε. Και βοήθησε πολύ. Ετυχαν φάσεις που δεν υπήρχε περίπτωση, παρά μόνο στη τύχη, να τις δουν οι δύο βοηθοί.
Στο 32′ δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ του Μάνου και σωστά μέτρησε. Μισό παπούτσι μπροστά ο σκόρερ του ΟΦΗ, δύσκολα να το δει ο α' βοηθός Δημόπουλος.

Κανονικό και το δεύτερο (που μέτρησε) γκολ του ΟΦΗ, αφού και πάλι ο Μάνος φεύγει από κανονική θέση. Πολύ δύσκολη φάση για τον β' βοηθό Ζήρδα.

Στο 43′ πάλι με VAR ο Τζήλος ακυρώνει το γκολ του ΟΦΗ καθώς ο Γιαννούλης σήκωνει το πόδι στο ύψος του κεφαλιού του Μακέντα χωρίς να τον ακουμπά. Με την ενέργεια αυτή περιορίζει την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει τη μπάλα και να σώσει την εστία του. Σαφώς είναι παράβαση που τιμωρείται με έμμεσο κι όχι άμεσο. Σωστή εφαρμογή του Κανονισμού από την διαιτητική ομάδα.

Σελίδα 92 …
Παιχνίδι κατά τρόπο επικίνδυνο
Παιχνίδι κατά τρόπο επικίνδυνο είναι κάθε ενέργεια η οποία, στην προσπάθεια να παίξει (ο ποδοσφαιριστής) τη µπάλα, αποτελεί απειλή τραυματισμού κάποιου (συµπεριλαµβανοµένου και του ίδιου του ποδοσφαιριστή). Συµπεριλαµβάνει επίσης και την παρεµπόδιση αντιπάλου, που είναι κοντά, από το να παίξει τη µπάλα επειδή φοβάται µήπως τραυµατιστεί.

Ο Τζήλος είχε καλή θέση και θα μπορούσε να πιάσει τη φάση.

Στο 82′ δίνεται σωστά το πέναλτι στην ανατροπή του Περέα από τον Μαρινάκη. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ χρησιμοποιεί τον βραχίονά του προκειμένου να ανακόψει την «επέλαση» του αντιπάλου. Υπάρχει μια «διαρκής» επαφή στο λαιμό του αντιπάλου με αποτέλεσμα να του στερήσει μια πολύ καλή ευκαιρία για γκολ. Παράβαση πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Πάλι με VAR όμως.

Στο 90’ η κόκκινη κάρτα στον Κουρμπέλη είναι μαρς. Την έχασε τελείως ο Τζήλος και τον έσωσε το var. Aυτό ήταν και το σοβαρότερο λάθος του διεθνή ρέφερι, αφού και κοντά ήταν και καλή θέση είχε, κάτι που αναφέρθηκε και μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Aψογη δουλειά από Παπαδόπουλο και Νικολαϊδη από το βαν.

Για την καθυστέρηση στη λήψη κάποιων αποφάσεων, ας όψεται η γραμμή του οφσάιντ που ακόμα... αγνοείται!

Εν κατακλείδι, το VAR βοήθησε τα μέγιστα, αλλά από τον Τζήλο έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Διεθνής γαρ.

Πάντα καλοπροαίρετα...

facebook follow

Πρωτοσέλιδα

ANALYSIS

ΣΤΑ... 11 ΒΗΜΑΤΑ

© 2022 Piazzasports.gr. All Rights Reserved.

Created by ONEHOST