1.1.1.1.1.1.2019 06 19 1521

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ κατέληξε σε… πόλεμο των μελών της, όταν τέθηκε το ζήτημα της ανανέωσης της σύμβασης του Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, οι ξένοι τοποτηρητές ζήτησαν να προηγηθεί το θέμα της σύμβασης του Πορτογάλου, παρά το γεγονός ότι ήταν το 21ο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, είπε πως οι αποφάσεις της FIFA είναι –βάσει Καταστατικού- υποχρεωτικά και άμεσα εκτελεστές, συνεπώς πρέπει να υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασης του Περέιρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στην ΑΕΚ να αντιδράσουν, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και έκαναν ειδική αναφορά στο οικονομικό ζήτημα.

«Δεν μπορεί να έρχεται ένας εξωφρενικός για τα ελληνικά δεδομένα προϋπολογισμός. Αν θέλουν να μας επιβάλουν τους αρεστούς τους να τους πληρώνουν. Τα σωματεία δεν παίρνουν ούτε ευρώ, οι πάντες ματώνουν κι έρχεται δαπάνη για την επιτροπή διαιτησίας με τον πρόεδρο να παίρνει πάνω από 22.000 ευρώ; Είναι πρόκληση», τονίστηκε χαρακτηριστικά και οι επτά σύμβουλοι αποχώρησαν αρνούμενοι να ψηφίσουν τέτοιου είδους δαπάνες.

Η συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ συνεχίστηκε με 10 (από τους 17) συμβούλους.

Οι 8 που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της SL1 Mηνάς Λυσάνδρου και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης.

Κάπου εκεί παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ που φέρεται να είπε: «Το θέμα Περέιρα δεν τίθεται προς ψήφιση. Είναι απόφαση της FIFA. Το υπερεξαντλήσαμε. Δεν έπρεπε να το συζητάμε καν»!

Το δεύτερο καίριο χτύπημα που δέχτηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος αφορά τον προϋπολογισμό.

Μόλις 8 ψήφισαν υπέρ, ενώ υπήρχαν ένα λευκό και ένα παρών.

Οι αποχωρήσαντες διέρρεαν ότι «η διαδικασία που ακολούθησε ο Γραμμένος στο θέμα Περέιρα, είναι παράνομη».

ΕΠΟ: Η ανακοίνωση για Περέιρα
Τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Έντι Ντερβισάι και Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε τα πεπραγμένα της Ε.Ε. της περιόδου 26.05.2018-31.05.2019, τον ενοποιημένο και αναθεωρημένο ισολογισμό, την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης και των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2018-31.12.2018, τον προϋπολογισμό της περιόδου 01.01.2020-31.12.2020, καθώς και τις προτεινόμενες αλλαγές καταστατικού, οι οποίες αφορούν κυρίως σε αλλαγές που προκύπτουν μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και τη σχετική πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος γνωστοποίησε στο σώμα την υπογραφή της ανανέωσης της σύμβασης των Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και Χουάν Μαρτίν Φερνάντεζ με τους υφιστάμενους όρους και ημερομηνία λήξης την 31η Ιουλίου 2020, σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης που περιλαμβάνεται στην επιστολή Σαμούρα της 21ης Μαΐου 2019, η οποία βάσει του καταστατικού των F.I.F.A./U.E.F.A., αλλά και του άρθρου 2 του καταστατικού της Ε.Π.Ο., είναι άμεσα εκτελεστή.

Η Ε.Ε. ενέκρινε επίσης την απόφαση- εισήγηση της SuperLeague για έναρξη του νέου πρωταθλήματος της SuperLeague 1 στις 24 Αυγούστου 2019».

Πηγή: sportime.gr


Πρωτοσέλιδα

Αποτελέσματα αγώνων


powered by Agones.gr - Stoixima

Follow us on Facebook

Facebook Red Logo psd64227

Banner

001 1

Επισκέπτες από 12/01/2017


Τελευταία Νέα