1.1.1.1.1.1.2019 04 18 1203

Την πειραματική λειτουργία του συστήματος Video Assistant Referee σε πραγματικές συνθήκες αγώνα περιλάμβανε η σημερινή -τρίτη- μέρα λειτουργίας του σεμιναρίου VAR Αξιωματούχων Διαιτησίας 1ης Κατηγορίας 2018-19, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά τρεις αγώνες (ΕΠΣ Πειραιά Κ18-ΕΠΣ Πειραιά Κ16, Ήφαιστος Κ18-Ήφαιστος Κ16 και Θύελλα Περιστερίου-ΑΠΣ Αμπελόκηποι) στο γήπεδο της Ε.Π.Ο. στο πάρκο Γουδή. Στους αγώνες αυτούς είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες διεξαγωγής ποδοσφαιρικού παιχνιδιού -σε πειραματικό επίπεδο στην παρούσα φάση. Για τις ανάγκες του σεμιναρίου λειτούργησαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας δύο βαν με τεχνικό εξοπλισμό για τη μετάδοση και άλλα δύο αποκλειστικά για τις ανάγκες λειτουργίας του Video Assistant Referee, όλα κατάλληλα εξοπλισμένα και επανδρωμένα.

Στην εμπειρία της πρώτης επαφής σε πρακτικό επίπεδο με το σύστημα Video Assistant Referee αναφέρθηκε ο διαιτητής Super League Μανόλης Σκουλάς που συμμετέχει στο σεμινάριο. "Κατ΄αρχάς είναι πολύ σημαντικό ότι μας δόθηκε η δυνατότητα να εξασκηθούμε σε πραγματικές συνθήκες, κι αυτό χάρις στον άρτιο εξοπλισμό που τέθηκε στη διάθεσή μας από τους διοργανωτές του σεμιναρίου. Εκείνο που αντιλαμβανόμαστε τώρα που έχουμε την πρώτη επαφή με το σύστημα, είναι πως πρέπει να υπερκεράσουμε τη δυσκολία του να μεταφερθεί η θεωρία στην πράξη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε εγχείρημα που περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Θα γίνει όμως, είναι κάτι που θα συμβεί με το πέρασμα του χρόνου και την τριβή. Είναι βέβαιο πως χρειάζεται προσπάθεια".

Αναφορικά με το αν θεωρεί πως το VAR έχει να δώσει λύσεις και να βοηθήσει στη βελτίωση της διαιτησίας ώστε να έχουμε πιο σωστές αποφάσεις, ο διεθνής ρέφερι τόνισε: "Σαφέστατα και έχει να προσφέρει στην κατεύθυνση της βελτίωσης και στην αύξηση του ποσοστού λήψης σωστών αποφάσεων. Αρκεί βέβαια, να καταλάβουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι το VAR, όπως και κάθε τεχνολογικό επίτευγμα άλλωστε, δεν είναι πανάκεια. Πίσω από το χειρισμό του υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, αφού εμείς οι ίδιοι καλούμαστε, όταν μάθουμε καλά τη λειτουργία του, να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις με τη βοήθεια του συστήματος. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δε θα μας υποκαταστήσει, αφού πάντα εμείς θα πρέπει να αποφασίζουμε. Οφείλουμε λοιπόν να επωφεληθούμε από τη λειτουργία του και όχι να επαναπαυθούμε. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά τώρα από πριν".

Επίσης, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το Σεμινάριο Γυναικών Αξιωματούχων Διαιτησίας, που ξεκίνησε με πρακτική άσκηση στο Γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας, όπου παρόντες ήταν μέλη της ΚΕΔ, ο Εθνικός Γυμναστής Διαιτητών κος Β. Λώλης καθώς και εκπαιδεύτριες οι οποίες παίρνουν μέρος στο Σεμινάριο. Ακολούθησε η ενότητα "Δομή και μέλλον της Γυναικείας Διαιτησίας", την οποία παρουσίασαν οι κύριοι Καλύβας και Ιωσηφόγλου. Στη συνέχεια ακολούθησε video quiz και συζήτηση των απαντήσεων και οι ενότητες "Γυναικεία Πρότυπα σε υψηλό επίπεδο", που παρουσιάστηκε από μέλη της ΚΕΔ και ''Εμπειρικά Διδάγματα" κατά την οποία -και με τη συνδρομή των συμμετεχουσών εκπαιδευτριών- συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Γυναικεία Διαιτησία.


Πρωτοσέλιδα

Αποτελέσματα αγώνων


powered by Agones.gr - Stoixima

Follow us on Facebook

Facebook Red Logo psd64227

Banner

001 1

Επισκέπτες από 12/01/2017


Τελευταία Νέα