1.1.1.1.2018 06 05 1213

Στον Ιταλικό τηλεοτπικό σταθμό "skysports" μίλησε ο Πιερλουίτζι Κολίνα. Ποιες οι δυσκολίες για την εφαρμογή του VAR στο Champions League, τι είπε για το πέναλτι στο Ρεάλ - Γιουβέντους που συζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη διαιτητική απόφαση φέτος, τις αποχωρήσεις έμπειρων διαιτητών και το νέο "αίμα". 

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο Aρχιδιαιτητής της ΟΥΕΦΑ:

«Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πώς δουλεύει το VAR γνωρίζουν επίσης ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το πέναλτι στην Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους. Κριτική εναντίον μου; Ποτέ δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι αποδεκτές, το σημαντικό είναι ότι δεν είναι προσωπικές και ότι όλα έχουν ένα όριο. Ο Ολιβερ άπειρος διαιτητής; Οι επιλογές βασίζονται σε γεγονότα. Ο Ολιβερ έχει 199 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Επομένως, δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί άπειρος με τέτοιο υπόβαθρο. Σίγουρα τις τελευταίες σεζόν χάσαμε έναν αριθμό διαιτητών με μεγάλη εμπειρία, όπως ο Κλάτενμπεργκ, Ριτσόλι, Βελάσκο. Αλλοι θα αποχωρήσουν τις προσεχείς σεζόν λόγω ηλικίας. Εργαζόμαστε για την παραγωγή νέων διαιτητών, ίσως λιγότερο γνωστών, αλλά σίγουρα με την ποιότητα να διευθύνουν συγκεκριμένους αγώνες.

Έχουμε κλείσει την σεζόν με δύο τελικούς, Europa League και Champions, και οι δύο με πολύ καλές διαιτησίες. Κάνοντας την αξιολόγηση για ολόκληρη την ποδοσφαιρική σεζόν, μπορούμε να πούμε ότι ήταν λίγο κάτω από τις προσδοκίες μας, οι οποίες ήταν βεβαίως υψηλότερες. Πριν από το 2017/18, προερχόμασταν από κάποιες καλές σεζόν, ξεκινώντας από το Euro του 2016. Αυτό αναγνωρίστηκε από πολλούς ανθρώπους. Τα λάθη είναι φυσιολογικά, αλλά είναι σαφές ότι όταν ο αριθμός των λαθών είναι λίγο αυξημένος και γίνεται υψηλός, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε σωστά. Και αυτό συνέβη. Χρησιμοποιούμε εργαλεία και προηγμένες μεθοδολογίες που σίγουρα βρίσκονται στο προσκήνιο όσον αφορά την προετοιμασία των διαιτητών, αλλά θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να τους βελτιώσουμε. Η δουλειά είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζω για να έχουμε αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωνει πάντοτε ότι για να εξασφαλιστεί η καλή ανάπτυξη του Champions League, είναι απαραίτητο να αρχίσει να χρησιμοποιείται το VAR όταν είναι βέβαιο ότι λειτουργεί πλήρως. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που δεν είναι γνωστά και δεν αφορούν μόνο στους διαιτητές. Αυτά πρέπει να λυθούν, πριν γίνει ένα μεγάλο βήμα. Για παράδειγμα, η πρώτη ανησυχία αφορά την πολιτική της UEFA όσον αφορά την επιλογή παρόχου. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που παρέχουν αυτή την τεχνολογία, αλλά η UEFA δεν μπορεί να επιλέξει μόνο μία. Και όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Το Τσάμπιονς Λιγκ παίζεται σε 18-20 διαφορετικές χώρες με πολλούς διαφορετικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, οπότε πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία με καθένα από αυτούς. Επιπλέον, υπάρχει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τους διαιτητές, επειδή ένα πράγμα είναι να προετοιμαστούν για μια εθνική διοργάνωση, ένα άλλο είναι να γίνει αυτό για τους διεθνείς αγώνες. Η FIFA έχει ήδη ξοδέψει μεγάλο διάστημα, από το φθινόπωρο του 2016, για να προετοιμάσει τους διαιτητές για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι να προετοιμαστούν οι διαιτητές που έχουν διαφορετικό υπόβαθρο, προέλευση και συνήθειες».

 


Αποτελέσματα αγώνων


powered by Agones.gr - Stoixima

Follow us on Facebook

Facebook Red Logo psd64227

Πρωτοσέλιδα

Banner

001 1

Επισκέπτες από 12/01/2017


Τελευταία Νέα