1.1.1.2018 04 11 1423

Λανθασμένη ήταν η απόφαση του βοηθού να ακυρώσει το γκολ του Λιρόι Σανέ ως οφσάιντ στο Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ, στο 42’. Φάση που πολλοί θα την πατήσουν και πολύ πιθανό να «παίξει» σε κάποιο σεμινάριο.

Σε κάθε περίπτωση offside, εκείνο που πρέπει να εξετάζουμε, κατά βάση, είναι όταν ο επιτειθέμενος είναι σε θέση offside, από πού δέχεται τη μπάλα. Αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας διότι για να υπάρξει παράβαση, θα πρέπει να πάρει τη μπάλα από συμπαίκτη του.

Στην προκειμένη περίπτωση όταν πήρε τη μπάλα από συμπαίκτη του, δεν ήταν σε θέση offside, επομένως ότι συνέβη μετά (πάσες- απόκρουση τερματοφύλακα- εξοστρακισμοί- αναπηδήσεις κλπ) δεν αφορούν περίπτωση offside, γιατί απλά δεν υφίσταται περίπτωση offside. Κακώς ψάχνουμε να βρούμε offside εκεί που δεν υπάρχει.

Από την άλλη αν ήταν σε θέση offside ο επιθετικός, τότε και πάλι δεν είχαμε παράβαση διότι στην «καραμπόλα» αποκρούσεων ο ένας έπαιξε με πρόθεση τη μπάλα και συγκεκριμένα ο τερματοφύλακας.

Mόνο αν θεωρούταν ότι ο τερματοφύλακας έκανε απόκρουση, για να ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ του (κάτι που δεν υφίσταται), υπάρχει παράβαση offside, διότι είναι «παίξιμο με πρόθεση για σώσιμο» που αποτελεί εξαίρεση του Κανονισμού.


Αποτελέσματα αγώνων


powered by Agones.gr - Stoixima

Follow us on Facebook

Facebook Red Logo psd64227

Πρωτοσέλιδα

Banner

001 1

Επισκέπτες από 12/01/2017


Τελευταία Νέα