1.1.1.2018 03 12 1319

Για τα όσα έγιναν στη Τούμπα, γράψαμε, γράψανε και θα γράψουν, αφού ακόμα ένα ματς θα παιχθεί αλλού και όχι στο φυσικό του χώρο.

Για την πέτρα του «σκανδάλου» που αποτέλεσε την αιτία για να γίνουν όσα έγιναν, θα γράψουμε δυο πραγματάκια.
Καταρχήν πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση. Που έτυχε στο τελευταίο λεπτό ενός παιχνιδιού που πιθανότατα θα έκρινε και τον πρωταθλητή. Μοιραία λοιπόν ο διαιτητής μπαίνει στο «κάδρο».

Για το τι γράφει ο κανονισμός επίσης το έγραψαν και αναφέρθηκαν όλοι. Ειδικοί και «ειδικοί». Ακόμα και εκείνοι διαφωνούν! Για του λόγου του αληθές για τη δυσκολία της φάσης στο γκολ του Βαρέλα.

Η ουσία είναι η εξής. Ο ίδιος ο νομοθέτης που δίνει τις κατευθυντήριες στους διαιτητές, το εφόδιο, το «όπλο» για να περάσουν από την θεωρία στη πράξη, εκθέτει τους ρέφερι. Τhat’s a fact!

Η απόφαση του Κομίνη, όποια και αν ήταν αυτή. Είτε μετρούσε το γκολ, είτε όχι θα ήταν λογική, αλλά όχι η σωστή. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει διαφωνία που τεκμηριώνεται εύκολα.Αυτά για το γκολ που αρχικά μέτρησε, μετά δεν μέτρησε και τελικά ξανά μέτρησε!

Ο Κομίνης εκεί το έχασε. Αλλαξε την απόφαση του σωστά μέσα στο γήπεδο (ως προς τη νομιμότητα, όχι στην απόφαση αυτή καθ’ αυτή, αφού το ματς δεν είχε ξεκινήσει), αλλά λανθασμένα εντός των αποδυτηρίων. Κάτι τέτοιο δεν του επιτρέπεται. Φεύγοντας είχε υποδείξει οφσάιντ. Προφανώς για να την αλλάξει και πάλι, έγινε κατόπιν χρήσης μέσων που δεν του επιτρέπει ο κανονισμός. Ξεκάθαρα. Τώρα, όταν έχεις έρθει face to face με άνθρωπο που οπλοφορεί, οι κανονισμοί πάνε περίπατο. Θα έπρεπε ο Ποντίκης να μείνει στη θέση του, θα μπορούσε ο Κομίνης να μην μάζευε το "μπουλούκι" στη γραμμή του πλαγίου, κάνοντας χρήση της ενδοεπικοινωνίας, θα μπορούσε, θα μπορούσε... Τα παραπάνω όμως είναι... σταγόνες, στο "ναυάγιο" της Τούμπας. 

Εδώ κοτζάμ ΑΕΚ με καμιά 40αρια μέλη στην αποστολή και δεν βγήκε στο γήπεδο, επικαλούμενη κλίμα τρομοκρατίας, ο Κομίνης και οι υπόλοιποι τρεις της διαιτητικής ομάδας θα έκαναν τους… γενναίους;

Άλλη (σοβαρή) κουβέντα για τα χθεσινά της Τούμπας δεν χωράει. Πονάει. Οχι εμένα, ή εσένα που μπήκες στο κόπο να διαβάσεις ένα long read κείμενο. Αλλά το ποδόσφαιρο!

Χθες… ξύσανε και τον πάτο του βαρελιού. Πιο κάτω δεν πάει. Δεν μπορεί να πάει. Η τραγωδία της Τούμπας πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο λύσης όχι του συγκεκριμένου αγώνα αλλά όλου του ποδοσφαίρου, διότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα αποτελέσματα, τον τελευταίο καιρό, βγαίνουν μέσα σε τέσσερις τοίχους, είτε γραφείων, είτε αποδυτηρίων και όχι εντός των τεσσάρων γραμμών ενός αγωνιστικού χώρου.

Και στην τελική αν δεν μπορείτε να «ανακαινίσετε» το μαγαζί. Κλείστε το. Γιατί δεν πουλάει πλεον. «Φαλήρησε», πτώχευσε. Όχι από προιόν αλλά από μαγαζάτορες. Ανίκανους και λίγους, που δεν μπορούν να «τρέξουν» μια τέτοια επιχείρηση. Γιατί τέτοια είναι το ποδόσφαιρο, μια επιχείρηση που η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί για να έχει θετικό πρόσημο στον… ισολογισμό της. Κέρδος, όχι για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς. Για όλους εκείνους που αγαπούν το σπορ.


Αποτελέσματα αγώνων


powered by Agones.gr - Stoixima

Follow us on Facebook

Facebook Red Logo psd64227

Πρωτοσέλιδα

Banner

001 1

Επισκέπτες από 12/01/2017


Τελευταία Νέα