1.1.1.2018 03 06 1610

Μπόλικη συζήτηση και…διαφωνίες προκάλεσε η ανάλυση του piazzasports για το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ στη Τρίπολη.

Να ξεκαθαρίσουμε, γιατί το οφείλουμε, ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη φάση, γκρι, ή οποία μπορεί να γίνει και… μαύρη, αλλά και άσπρη κι επειδή η λογική και το πνεύμα του Κανονισμού λέει να δεχτούμε την απόφαση του διαιτητή γιατί αυτός πρέπει να αποφασίσει, πάμε με τον διαιτητή.

Πέραν όμως αυτού, ο νομοθέτης θέτει ως προϋπόθεση, ο εκτεθειμένος και σε αντικανονική θέση επιτιθέμενος να επηρεάζει ΚΑΙ αντίπαλο που προσπαθεί να παίξει ή να διεκδικήσει τη μπάλα.

Βλέποντας με μεγάλη προσοχή το βίντεο, εκ πρώτης δεν φαίνεται να κινείται κανείς από τους αμυνόμενους προς τη μπάλα ή προς τον ποδοσφαιριστή που προσπαθεί να πάρει τη κεφαλιά.

Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι η φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη που σε πραγματικό χρόνο δείχνει οφσάιντ κι ο κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στον διαιτητή – βοηθό να υποδείξει παράβαση.

Πάμε λοιπόν με τον διαιτητή, ο οποίος ακύρωσε το γκολ, παίρνοντας μια απόφαση σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση που έχει «διπλή» ανάγνωση.

Πάντως, αφήνοντας στην άκρη τον κανονισμό και την θεωρία, τέτοια γκολ πρέπει να κατακυρώνονται. Όχι για την επιβεβαίωση του εκάστοτε κριτικού διαιτησίας ή δημοσιογράφου, αλλά για το καλό του αθλήματος, αφού το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου.


Αποτελέσματα αγώνων


powered by Agones.gr - Stoixima

Follow us on Facebook

Facebook Red Logo psd64227

Πρωτοσέλιδα

Banner

001 1

Επισκέπτες από 12/01/2017


Τελευταία Νέα